Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

De Roma wil geen kletskouse­n meer tijdens concerten: terecht?

-

Overal invoeren

Dit zouden ze overal moeten invoeren. Niets is irritanter dan kletsende mensen tijdens een vertoning

INGRID VAN HESSEM, KAPELLEN

Ook geen smartphone­s

Een dikke proficiat voor dit initiatief van De Roma. Hopelijk wordt dit door andere zalen overgenome­n. De meeste mensen komen om te genieten van een optreden en niet om te moeten luisteren naar de conversati­es van andere bezoekers. Volgende logische stap: het verbieden van het gebruik van de smartphone om (meestal dan nog met flits) foto’s te nemen of, erger nog, zowat de hele voorstelli­ng te filmen. Hoe kan je nu op zo’n manier genieten van een optreden?

LUDO VAN ROMPAEY, WOMMELGEM

Ga op café

Absoluut terecht. Als je wil leuteren, ga dan op café en laat andere mensen genieten van een concert.

PETER DE WILDE, EDEGEM

Respect

Gezellig babbelen kan in De Roma uren in de foyer voor en na de voorstelli­ng, met een drankje. Tijdens een optreden moet men kunnen genieten van de artiest(en). Ook smartphone­s moeten zwijgen, gebruik ze om desnoods één foto te nemen en berg ze dan op. Alles draait rond respect. Ik heb me al vaak geërgerd aan kwebbelend­e mensen en hen hierop aangesprok­en. Hopelijk helpt deze actie van De Roma en Rataplan. HENDRIK CORDON, DEURNE

Super

Super dat dit probleem eindelijk wordt aangepakt. Ik ga regelmatig naar concerten in De Roma en heb mij daar al mateloos aan gestoord.

SANDRA VAN GROOTEL, ZWIJNDRECH­T

Eindelijk

Eindelijk, zou ik durven te zeggen. En als dan ook die honderden smartphone­s niet meer omhooggest­oken worden tijdens concerten, kan het zijn dat ik nog eens ga. Kotsbeu ben ik dat.

RUDI DE BLICK, EDEGEM

Ongehoord

Ik vind het ongehoord. Als je zitplaatse­n hebt, is het enorm storend. Op een festival in de openlucht vind ik het al normaler . MARIE-THERESE DE DONDER, REET

Koffieklet­s

Waarom betalen voor muziek als je liever babbelt? Een koffie of drie, vier kost minder dan een ticket voor een concert.

JOS DEN STROOPER, MERKSEM

Ingesteldh­eid

Alles staat of valt met de ingesteldh­eid van de mensen. Je hebt er die komen voor de muziek en er zijn er om een avondje weg te zijn met vrienden of zakenpartn­ers en bij te praten. Het is enorm moeilijk de ene persoon het inzicht van de andere te geven. Ik werk zelf in concertzal­en in Antwerpen als vrijwillig­er. Mijn uniform geeft me een klein beetje macht, waardoor de mensen wel zwijgen als ik ze erop aanspreek. Maar het zal altijd moeilijk zijn om dat een be- paalde groep mensen aan het verstand te brengen.

KOEN PEETERS, DEURNE

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Triggerfin­ger in De Roma.
FOTO JAN VAN DER PERRE Triggerfin­ger in De Roma.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium