Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gers Pardoel belooft vuurwerk in Lotto Arena

Nederlands­e rapper beleeft Belgische droom

- www.lotto-arena.be (dewo)

Meer liedjes. Meer power. Meer speciale effecten. Gers Pardoel ziet het groots. Op 23 maart vult de Nederlands­e zanger voor het tweede jaar op rij de Lotto Arena in Antwerpen. Vuurwerk heet de show, en dat geeft al een goed beeld van wat we mogen verwachten.

“Het is al heftig geweest. Ik zou wel even een dutje kunnen doen.” Gers Pardoel is al enkele dagen non-stop aan het repeteren. “We zijn de show helemaal in elkaar aan het zetten. Welke liedjes gaan we spelen? In welke volgorde? Wat voor visuals komen daarbij? Allemaal heel technisch. Maar het moet juist zitten.”

Liefde voor België

Vorig jaar lokte Pardoel met twee concerten zo’n 13.500 fans naar de Lotto Arena. Ditmaal speelt hij maar één show, dus haalt hij alles uit de kast. “Het wordt nog grootser dan vorig jaar. We hebben een aantal leuke verrassing­en in petto. Een concert als dit is een manier om alle Belgische fans te bedanken.” De zanger is momenteel even groot in België als in zijn thuisland, zo niet groter. Zeker na zijn deelname aan het VTM-programma Liefde voor Muziek ging het ineens heel snel. “Plots werd ik gevraagd om in de jury’s van Steracteur Sterarties­t en The Voice Kids te gaan zitten. Dat was heel fijn om te doen, en blijkbaar zijn mensen daardoor ook mijn muziek gaan opzoeken. Geweldig, toch? Ik ben één grote brok dankbaarhe­id.” Pardoel heeft het ook wel voor de Belgische mentalitei­t. “Jullie zijn een heel lief volk”, vindt hij. “Heel hoffelijk, heel beleefd. Maar dan kunnen jullie ineens ook heel scherp uit de hoek komen. Die onvoorspel­baarheid vind ik geweldig.”

Het publiek mag een spectacula­ire show verwachten met alle bekende hits en een aantal nieuwe nummers. Zo wil Pardoel het voor zichzelf ook spannend houden. “Het mag geen routine worden. Ik wil de mensen die komen ook iets nieuws geven. Ze hebben er tenslotte voor betaald. Misschien heeft iemand zijn laatste centen hieraan gespendeer­d. Met die gedachte stap ik altijd het podium op. De fans moeten waar voor hun geld krijgen.”

 ?? FOTO KRIS VAN EXEL ??
FOTO KRIS VAN EXEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium