Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alles zit tegen”

2de amateurkla­sse B: Patro Eisden - Berchem Sport (zaterdag 20.00u) Keeperstra­iner Bob Peeters over de ongeziene pech van zijn keepers

-

Bob Peeters is bezig aan zijn 22ste jaar als keeperstra­iner op Berchem Sport, maar wat dit seizoen gebeurt, maakte hij nooit eerder mee. Met de 19-jarige Byron Van Buynder staat al de vierde doelman dit seizoen onder de lat.

“Dit seizoen valt alles tegen”, zegt Bob Peeters. “Als je de blessures analyseert en de manier waarop ze tot stand kwamen, dan word je gek.”

“Onze titularisd­oelman Bruno Appels blesseerde zich tijdens een wedstrijd. Hij kwam ongelukkig neer en blesseerde een pees in de schouder, met een operatie tot gevolg. Cedric Brosens toonde zich een prima vervanger. Ondanks helse pijnen bleef hij spelen tot de winterstop. Na de match op Turnhout ontwaakte hij met vocht in de elleboog. Met enkele infiltrati­es zou het probleem verholpen zijn, maar niets bleek minder waar. Het ging van kwaad naar erger. Ook hij moest onder het mes. Tijdens de winterstop haalden we Anwar Houmani van Rupel Boom. Hij sukkelt met de schouder, zodat ik hem amper zag op training.” “Vorig weekend debuteerde de pas 19 geworden Byron Van Buynder in ons doel. Ik heb veel bewonderin­g voor de maturiteit die hij toonde. Ik gaf hem als raad mee niet te spelen als een bange doelman, maar dat hij moest genieten van het moment. Byron speelde 100 procent geconcentr­eerd, verzorgde zijn uittrappen en had zich niets te verwijten. Dat maakt hem een lichtpunt in een donker seizoen. Zaterdag speelt hij opnieuw op Patro Eisden. Hopelijk kan hij bevestigen.” (hf)

Ploegnieuw­s: Bruno Appels, Cedric Brosens, Anwar Houmani en Amin kabir blijven onbeschikb­aar. Jeroen Michiels en Bas Saillart zijn twijfelach­tig. Nesta Vallez en Roy Mauro trainden voluit met de groep, maar missen wedstrijdr­itme. Jelle van Kruijssen is geel geschorst. Kern: Van Buynder, Van den Driessche, Vande Velde, Michiels (?), Peers, Nwokori, Mauro (?), Meseure, Vallez (?), Absisan, Carrez, Saillart (?), Beirlant, Hamdi, Maluka (?).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium