Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil onder de 48 seconden duiken”

Christian Iguacel loopt tegen de broers Borlée op de 400 meter

-

Christian Iguacel gaat zondag op het BK indoor in een sterk deelnemers­veld op jacht naar een duik onder de 48 seconden op de 400 meter. Hij krijgt er onder meer Kévin en Dylan Borlée als tegenstrev­ers.

Christian Iguacel heeft er al een mooie winter opzitten. Hij werd provinciaa­l en Vlaams kampioen indoor op de 400 meter en vorig weekend veroverde hij zilver op het BK 4x200 meter met zijn ploeggenot­en van AC Lyra. “Toch ben ik niet helemaal tevreden”, maakt de Wilrijkena­ar de balans op. “Ik liep 48”02 op het VK. Dat is zeker niet slecht, maar 47”99 staat toch net ietsje beter. Ik liep mijn 400 meter-races telkens alleen, zonder veel tegenstand. Ik verwacht dat het op het BK helemaal anders zal zijn. Daar starten een paar snelle Walen en de Borlées. Er kan dus zeker nog iets van mijn tijd af als ik in een snelle reeks kan lopen.”

Bij de vrouwen wil Paulien Couckuyt dan weer op jacht gaan naar een toptijd. “Ik wil me meten met de echte toppers zoals Hanne Claes en Camille Laus. Wie weet komt er dan een nog snellere tijd uit. Ik ben benieuwd hoe ik zal reageren in zo'n situatie”, zegt de Antwerpse, die op de IFAM 54”57 neerzette. Momenteel komt ze zelfs in aanmerking om als reserve met de Belgische 4x400 meter-ploeg, de Belgian Cheetahs, naar het EK indoor in Glasgow te gaan. Die beslissing zal pas na het BK worden genomen en er komen veel loopsters in aanmerking.

In het hink-stap-springen is Bomenaar Björn De Decker favoriet. Victor Hofmans mag dromen van goud op de 200 meter. Matthias Quintelier mag op een medaille mikken in het kogelstote­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium