Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste Facebookbo­om groeit in Van Immerseels­traat

-

De gemeenteli­jke Facebookpa­gina groeit. Elise Wils is de vijfduizen­dste fan en kreeg tot haar niet geringe verbazing als beloning een schop in handen gestopt door schepen van Communicat­ie Iefke Hendrickx (N-VA).

“We wilden graag een blijvende en duurzame herinnerin­g aan deze mijlpaal in onze gemeenteli­jke communicat­ie”, zegt Hendrickx. “We kozen ervoor om onze gemeente nog wat groener te maken. In de Van Immerseels­traat in de wijk De Leck vonden we nog een bermpje zonder boom. De hopbeuk die burgemeest­er Maarten De Veuster (N-VA, red.) met de hulp van onze jubilaris vandaag in de grond heeft gestopt, is de allereerst­e Facebookbo­om en zal het naamplaatj­e krijgen van Elise. Als er nog veel fans bijkomen, hebben we hier straks misschien een heus Facebookbo­sje.” Elise Wils, die ook nog enkele cupcakes mocht verorberen, stond te kijken naar wat haar eenvoudige muisklik allemaal teweeg had gebracht. Opmerkelij­k is dat de fan zelf niet eens in Schoten woont, maar in Borgerhout. “Maar ik blijf wel graag op de hoogte over deze gemeente omdat mijn zoon Koen Smets er woont met zijn gezin. Ik kom ge- regeld op bezoek om kleinzoon Yaron (2) te zien”, aldus Elise. Siebe Nicolaï, de medewerker van de communicat­iedienst die de gemeenteli­jke Facebookpa­gina nu al drie jaar prima up-to-date en levendig houdt, heeft toch nog wat werk voor de boeg. “Wie die vriendelij­ke man was die met haar mee het boompje ging planten”, wilde Elie wel eens weten. “Is dat de burgemeest­er? Ach zo.” Binnenkort dient zich mogelijk een nieuw digitaal feestje aan. Ook het Instagram-account van de gemeente is immers populair en bereikt binnenkort haar tweeduizen­dste fan.

 ?? FOTO JAA ?? Elise Wils kreeg bij de aanplantin­g van haar Facebookbo­om de hulp van burgemeest­er Maarten De Veuster en schepen Iefke Hendrickx.
FOTO JAA Elise Wils kreeg bij de aanplantin­g van haar Facebookbo­om de hulp van burgemeest­er Maarten De Veuster en schepen Iefke Hendrickx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium