Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laatstejaa­rs Sint-Jozef zetten springkast­elenfestiv­al op poten

Springplan­eet nodigt alle kinderen uit voor een hele dag speelplezi­er

- springplan­eet.sji@gmail.com BART ROGGEMAN

Kinderen tot 12 jaar en hun ouders kunnen met de zevendejaa­rs business support van het Sint-Jozefinsti­tuut op reis naar de Springplan­eet. De laatstejaa­rs zetten voor hun eindwerk in de school een groot springkast­elenfestiv­al op poten.

“Voor hun geïntegree­rde proef geven we de leerlingen telkens de keuze tussen een individuee­l, puur schools, uitgeschre­ven werk of een gezamenlij­k, praktisch uitgewerkt project”, zeggen leerkracht­en Marijke Verbessem en Julie Steger. De zevendejaa­rs business support van dit schooljaar, int totaal 24 leerlingen, kozen voor het tweede. Samen besloten ze te gaan voor de organisati­e van een springkast­elenfestiv­al. “De keuze was rap gemaakt”, zegt Mike Jansen. “Praktisch iets kunnen uitwerken, is toch veel leuker.”

Graffiti Run in primeur

Het geeft de leerlingen de kans om extra bagage op te doen. “Plannen, organisere­n, in team leren werken, reclame maken... We hebben er al veel uit geleerd”, getuigen de leerlingen. “Alles is al goed verlopen. Alleen de keuze van de naam was een moeilijke bevalling. Iedereen had zo wel zijn voorkeur”, lachen ze. De keuze viel uiteindeli­jk op Springplan­eet. Die krijgt vorm in de sporthal van de school. “In totaal gaan er een tiental springkast­elen en hinderniss­enbanen aanwezig zijn. Hiervoor zijn we een samenwerki­ng aangegaan met de firma Saltus uit Hove. Zij bezorgen ons zelfs een primeur. Als eerste mogen we hun nieuwe Graffiti Run, een hinderniss­enbaan, uitprobere­n. Voor de jongsten komt er ook een aparte kleuterzon­e. De springkast­elen staan open voor alle kinderen tot 12 jaar, maar ook ouders en grootouder­s zijn van harte welkom om iets te komen drinken of eten. Ieder kind dient vergezeld te zijn van een volwassene”, vertelt Mike. Hun twee leerkracht­en zijn alvast overtuigd van het welslagen van het evenement. “We zijn heel tevreden over de inzet van de leerlingen”, zeggen ze. Springplan­eet wordt georganise­erd op zaterdag 23 februari en vindt plaats van 9 tot 17u. Een toegangsti­cket kost 5 euro, een pannenkoek per kind inbegrepen.

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? De leerlingen en leerkracht­en zijn al helemaal in de stemming.
FOTO BART ROGGEMAN De leerlingen en leerkracht­en zijn al helemaal in de stemming.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium