Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jan Van den Bergh heeft zijn promotie al te pakken, nu Beerschot Wilrijk nog

Jan Van den Bergh (24) is bezig aan zijn laatste weken op het Kiel en wil Beerschot Wilrijk aan

- KOEN FRANS

Na de heroïsche 3-1-zege tegen Union kregen de spelers van Beerschot Wilrijk twee dagen vrijaf. Tussendoor gingen ze ook nog naar de wellness. Donderdag trainden de spelers van Stijn Vreven voor het eerst weer voluit. “Ik ben maandag toch ook even naar de club gekomen om wat te fitnessen met enkele geblesseer­de ploegmaats”, zegt Jan Van den Bergh. “Ik denk dat iedereen enorm diep is gegaan in die match tegen Union. Het was de meest intense match van het seizoen. De ontlading achteraf was dan ook navenant. Het was van de thuiszege tegen KV Mechelen geleden dat er zo’n uitgelaten sfeer in de kleedkamer heeft gehangen. Het is mooi dat de coach ons de voorbije week heeft beloond voor de geleverde prestaties. Maar donderdag en vrijdag hebben we weer stevig en scherp getraind, hoor.”

Waarom waren jullie vorige week zo euforisch? Jullie hebben nog altijd geen garanties op een finaletick­et.

“We staan inderdaad nog nergens, maar die euforie borrelde op door een combinatie van factoren. We wisten dat we moesten winnen, omdat KV Mechelen ook had gewonnen. Daarnaast konden we zondagavon­d ook onze tweede plaats in het eindklasse­ment veiligstel­len. Met het matchfixin­gschandaal in het achterhoof­d zou die tweede plaats wel eens heel belangrijk kunnen worden. Dat beseften we voor én na de match maar al te goed. En dan kreeg de partij door het extreem zware veld ook nog eens een episch karakter. Alles zat erin: een vroege achterstan­d in de tweede helft, een vettig veld, een remonte, een wereldgoal... Drie belangrijk­e punten, die we puur op karakter over de streep hebben getrokken. Dat zijn vaak de mooiste overwinnin­gen. We hebben een heel moeilijke klip omzeild, want Union is echt een straffe ploeg.”

De sportieve strijd met KV Mechelen blijft enorm spannend. Hoeveel vertrouwen hebben jullie erin dat het goed afloopt?

“Ik denk dat onze ongeslagen reeks van dertien wedstrijde­n onderschat wordt omdat de reeks van KV Mechelen nóg straffer is. De kans is groot dat we in deze tweede periode allebei meer dan dertig punten zullen halen. Dat heeft nog geen enkele ploeg ons ooit voorgedaan in dit competitie­format. Het vertrouwen in eigen kunnen is groot, maar dat zal in Mechelen ook het geval zijn. Het is al vaak gezegd en geschreven, maar ik denk écht dat we nog 9 op 9 zullen moeten pakken. Daar gaan we ook voor.”

Zondag trekken jullie naar Lommel, de ploeg die eind september ongewild de kentering bij jullie heeft veroorzaak­t. Na de 1-3-nederlaag tegen de Limburgers begon Beerschot Wilrijk plots veel punten te pakken.

“Die thuismatch tegen Lommel was een inderdaad een wake-upcall. Niemand had die nederlaag zien aankomen. De drie punten waren bovendien oververdie­nd voor Lommel, we werden die dag negentig minuten lang overklast. Onze supporters reageerden tijdens en na die match ook erg cynisch. Dat was eigenlijk de eerste keer in drie seizoenen Beerschot dat ik zoiets meemaakte. We hebben daar intern veel over gepraat. De week nadien wonnen we op Cercle en Westerlo en waren we vertrokken.”

Jij hebt je ‘promotie’ al binnen. Na dit seizoen speel je met AA Gent in de Jupiler Pro League. Je haalde in de weken nadat je transfer werd bekendgema­akt niet meer jouw beste niveau. Decompress­ie?

“Ik ben ziek geworden op stage in Spanje en had nadien nog lange tijd last van een verlaagde weerstand. Ik sukkelde met buikgriep, een keelontste­king en kreeg dan ook nog eens een oorontstek­ing. Ik weet niet of dat door die transferpe­rikelen kwam, maar ik was eigenlijk wekenlang niet topfit. Vorige week ben ik op doktersadv­ies met een nieuwe medicatiek­uur begonnen. Dat wierp meteen zijn vruchten af. Tegen Union speelde ik weer op het niveau van voor de winterstop. De supporters hoeven echt niet aan mij te twijfelen, hoor. Ik zal er alles aan doen om Beerschot Wilrijk aan de titel te helpen. Ik kwam hier als onbekende jongen van Heist-op-den-Berg toe, werd kampioen in de eerste amateurkla­sse en wil hier met een tweede titel op zak vertrekken. Door de grote poort. Dat zou mijn periode bij Beerschot helemaal compleet maken. Een nieuwe promotie, dat zou de kers op de taart zijn.”

 ??  ??
 ??  ?? Jan Van den Bergh (24) heeft zijn promotie al te pakken - hij vertrekt na dit seizoen naar AA Gent - maar de sierlijke verdediger wil in schoonheid afscheid nemen van het Kiel. “Door Beerschot aan de titel te helpen”, zegt hij. “Dat zou voor mij de kers op de taart zijn.”
Jan Van den Bergh (24) heeft zijn promotie al te pakken - hij vertrekt na dit seizoen naar AA Gent - maar de sierlijke verdediger wil in schoonheid afscheid nemen van het Kiel. “Door Beerschot aan de titel te helpen”, zegt hij. “Dat zou voor mij de kers op de taart zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium