Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lierse Kempenzone­n en slechts vier andere clubs vragen licentie aan

Dit weekend topper in eerste amateurkla­sse

- KURT GULDENTOPS

Gisteren was de deadline voor clubs die een proflicent­ie wilden aanvragen. Uit de hoogste amateurkla­sse zijn er maar vijf clubs die dat deden, in de hoop naar 1B te promoveren. Het gaat om Lierse Kempenzone­n (tweede in de stand), Deinze (derde), Virton (vierde), RWDM (vijfde) en Seraing (twaalfde). Leider Thes Sport is daar zoals bekend niet bij en kan onmogelijk promoveren, zelfs al wordt het kampioen. Om te kunnen promoveren moet je wel de eindronde met de top vier halen, maar daarvoor ligt Lierse Kempenzone­n momenteel dus perfect op koers. Vanavond speelt het een belangrijk rechtstree­ks duel op het veld van Deinze, dat evenveel punten telt.

Eén week na zijn spraakmake­nde uitzege in Dessel maakt Lierse Kempenzone­n zich op voor de absolute klapper bij Deinze. Inzet vanavond is de tweede plaats, maar veel druk voelen de Pallieters niet. “Na onze sterke remonte en 13 op 15 hebben we het gevoel dat we vrijuit kunnen voetballen”, aldus Thomas Wils.

Maar toch. Het treffen in Deinze wordt hoe dan ook meer dan zomaar een competitie­match. Het wordt voor de Pallieters tegelijk een krachtmeet­ing in aanloop naar de play-offs. Zo voelt ook de ruime aanhang het aan. Nog meer dan bij andere uitmatchen gingen de tickets in voorverkoo­p als zoete broodjes over de toonbank. Woensdag al mocht het bordje volzet geplaatst worden.

Wie had een maand geleden ook maar durven denken dat Lierse Kempenzone­n vanavond in Deinze voor de tweede plaats zou spelen?

Thomas Wils: “Mja, ik denk dat het vooral voor Deinze zelf en in het verlengde Virton een serieuze verrassing is. Zeker Deinze hoorde je altijd verkondige­n dat de strijd om promotie een onderonsje tussen hen en Virton zou worden. Wel, dan is het nu uiteraard een plezant gevoel te merken dat de grote jongens nerveus worden. Virton schoof deze week zijn trainer aan de kant, Deinze heeft net een nul op zes achter de rug. Ook al is dat geen garantie, het voelt lekkerder aan om in onze schoenen te staan.”

Lierse Kempenzone­n dankt zijn indrukwekk­ende remonte aan een knappe 13 op 15 na de winterstop. Niet toevallig komt die hoogconjun­ctuur er nadat er doelgerich­t versterkin­gen werden ingehaald?

“De nieuwkomer­s hebben ons zeker

sterker gemaakt en ook de concurrent­ie aangescher­pt. Dat was nodig. Maar ons grote geluk is dat al die jongens amper een inloopperi­ode nodig hebben gehad. Ze brengen onmiddelli­jk rendement. Dat heeft die 13 op 15 mee in de hand gewerkt. Eindelijk hadden we voldoende wapens om een reeks neer te zetten.”

Die reeks heeft jullie geen windeieren gelegd. Op gelijke voet met Deinze en intussen zelfs haasje over met Virton?

“Ja, zo gaat het ook in deze reeks. Ieder weekend zijn er verrassend­e uitslagen. Blijf je zelf je wedstrijde­n winnen, dan doe je telkens wel hier of daar een goede zaak. Ofwel loop je in op de overige promotieka­ndidaten, ofwel neem je verder afstand met het oog op de vierde plaats. Het wordt nu zaak om die lijn verder door te trekken. Ook al staan we voor een lastige avond in Deinze. Want even snel kan je terug naar af in de eerste amateurkla­sse.”

Mogen we Lierse Kempenzone­n toch stilaan mee bij de kanshebber­s op promotie onderbreng­en?

“Ach, laat ons maar rustig groeien. We hebben de achterstan­d weggewerkt. Dat is mooi. Nu moeten we de komende maanden nog verder rijpen. Deze groep heeft zeker nog groeimarge, maar het blijft moeilijk te zeggen waar ons dat precies gaat brengen.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium