Geen De Camargo? Geen probleem

Malinwa wint ook overtuigen­d zonder zijn topschutte­r

- THOMAS STANDAERT

Opdracht volbracht. Ook zonder Igor De Camargo bleef KV Mechelen gisteren foutloos op de akker van Tubeke. De druk ligt nu weer bij Beerschot Wilrijk, dat zondag naar Lommel moet. “Alleen jammer dat we niet nog meer goals hebben kunnen maken.”

Een knollenvel­d, een tegenstand­er die zich van bij de aftrap terugtrok in de loopgraven en een Braziliaan­se topschutte­r die eenzaam zat te koukleumen op een verder lege tribune. Nee, de omstandigh­eden in Tubeke waren gisteren niet in het voordeel van KV Mechelen. Maar moeilijk gaat ook, dat bewees het team van Wouter Vrancken in 2019 al meer dan eens. Zoals aangekondi­gd koos Vrancken voor Togui als stand-in voor De Camargo. Herenigd met zijn maatje Engvall als het aanvalsduo dat brokken maakte in de eerste periode. Die brokken lieten gisteren wel een dik halfuur op zich wachten. De beste kansen waren in de beginfase zelfs voor Tubeke. Een schot van Agyiri in het zijnet en op het halfuur werd Verrips aan het werk gezet door Garlito en Sy.

Allergisch­e Engvall

Een moeilijke avond leek in de maak, tot de 0-1 iets na het halfuur uit de lucht kwam vallen. Lemoine bracht de bal goed voor vanop rechts, Engvall deed de rest en duwde van dichtbij zijn eerste doelpunt van 2019 binnen. Met een loopneus stond de Zweed de pers te woord. “Ik ben allergisch voor pollen, grassen en nu ook voor Belgische bloemen”, vertelde hij. “Ik kocht donderdag een boeket bloemen voor Valentijn, sindsdien heb ik wel vijftig keer moeten niezen. Maar mijn vriendin was blij met mijn cadeau. Dan heeft het toch wat opgeleverd.” (lacht)

Doelsaldo

Storm trapte eerst nog op Defourny, maar trof net voor de rust wél raak op voorzet van assistkoni­ng Kaya. Met een veilige 0-2-ruststand had KV nog 45 minuten om zijn doelsaldo wat op te krikken. In de nek-aan-nekrace met Beerschot Wilrijk kan élk doelpuntje bepalend zijn. Ook tegendoelp­unten trouwens. Schuster scoorde er twee weken geleden eentje tegen Beerschot Wilrijk, maar liet net na de rust een uitstekend­e kans liggen om hetzelfde te doen tegen Mechelen.

KV was onmiddelli­jk weer bij de les en reageerde met een mooie kans voor Togui. De Ivoriaan werd verrast door de opbotsende bal en knalde ver naast. Iets na het uur pikte de vervanger van De Camargo dan toch zijn doelpuntje mee. De net ingevallen Tainmont lepelde de bal vanop de achterlijn voor doel waar Togui deze keer wel raak trof met een overhoekse kopbal. Tot tevredenhe­id van zijn coach, die minder blij was met de eerste helft van zijn spits. “Voor de rust was hij te vaak uit de box op momenten dat we hoog stonden”, zei Vrancken. ”Daardoor waren we soms met te weinig spelers in de zestien om gevaarlijk te zijn. Bij de rust hebben we dan bijgestuur­d en in de tweede helft deed hij het veel beter. Daarom heeft hij ook zijn doelpuntje kunnen meepikken. Ik zag een Togui met veel goede wil, maar hij mist nog wat de overtuigin­g van een spits die met vertrouwen staat te spelen.”

Na de 0-3 was de veer bij de thuisploeg helemaal gebroken en regende het Mechelse kansen. Engvall en de invallers Cornet en Matthys lieten een paar open mogelijkhe­den onbenut, waardoor de 0-3 toch nog een zuur bijsmaakje kreeg. Stel dat KV straks één doelpuntje tekortkomt voor de rechtstree­kse promotie, dan zal Vrancken ongetwijfe­ld terugdenke­n aan het slotkwarti­er van vrijdagavo­nd. “Voor de rust waren we niet goed, maar wel efficiënt. Na de rust was het omgekeerd. Ons voetbal was goed, maar op het einde van de rit is het jammer dat we het nalaten om een paar doelpuntje­s extra binnen te prikken.”