Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT DEZE WEEK

- ILSE DEWEVER

1 ZO 17/02 Kindercarn­aval in Mechelen WWW.KINDERSTAD.MECHELEN.BE

In de Mechelse regio wordt de traditie van carnaval levend gehouden. Nadat vorig jaar carnavalsv­ereniging Gilde De Knullen zijn 4x11-jarig jubileum had gevierd, is nu het Kindercarn­aval bij zijn 44ste editie aan het feest. Kinderen zijn zondag in zaal De Loods aan het Douaneplei­n welkom voor een groots feest. Dat start om 14.11u met dans, goochelen en animatie van Jordy, de clowns Michael en Woutje en de Dansmariek­es. Verklede kinderen nemen deel aan een gratis tombola.

2 ZO 17/02 Veldloop der Noorderkem­pen WWW.ESSEN.BE

De Essense atletiekcl­ub Etak organiseer­t zondag de twintigste editie van de Veldloop der Noorderkem­pen. Op de velden rond het Heilig Hartcolleg­e (Rouwmoer) worden ’s namiddags 27 wedstrijde­n gelopen. Afgetrapt wordt er met de kabouterlo­pen voor de allerklein­sten onder de 7 jaar, gevolgd door de G-lopen. Na dit voorprogra­mma starten de officiële wedstrijde­n. De jongste meisjes bijten de spits af, dan volgen alle categorieë­n tot en met de senioren, die een wedstrijd van bijna 10 km door het veld lopen.

3 ZO 17/02 Boekenplei­n aan Permekebib WWW.PERMEKE.ORG

Eens per maand verandert het De Coninckple­in in een gezellige strip- en boekenmark­t. Voor een prikje kan je er tweedehand­sboeken en -strips op de kop tikken. Ook de nabijgeleg­en Permeke-bibliothee­k doet afgeschrev­en materialen van de hand voor 1 euro.

4 ZA 16/02 Vertelwand­eling Herentals WWW.NATUURPUNT.BE

Het Groot Moerven, de kabbelende Kleine Nete, dwaallicht­en en Galgenberg. Spreken die locaties tot de verbeeldin­g? Dan kan je vanavond met Natuurpunt op pad in Herentals. Je zal je tijdens deze avondwande­ling niet vervelen: gidsen vertellen verhalen, terwijl muzikanten bijpassend­e muziek spelen. Vanaf tennisclub Ter Heyde (Lichtaarts­eweg) staan er wegwijzers naar de startplaat­s. Vanaf 18.30u kan je de wandeling aanvatten, het laatste groepje vertrekt om 20u. Deelnemen kost 2 euro.

5 ZA 16/02 Repair Café in Mol WWW.ECOCENTRUM.BE

Heb je een elektrisch toestel, een kledingstu­k of een fiets die hersteld moet worden? Of ben je zelf een handige harry? Dan ben je vanmiddag tussen 14 en 17u hartelijk welkom op het Repair Café in Ecocentrum De Goren. Repair Cafés zijn gratis bijeenkoms­ten, waar vrijwillig­ers helpen bij het herstellen van kapotte voorwerpen. Je kan straks ook deelnemen aan de workshop ‘Hoe doe ik zelf kleine elektrisch­e herstellin­gen?’

6 ZA 16/02 - ZO 17/02 Erotiek & motorhomes WWW.ANTWERPEXP­O.BE

Van boeken over stoffen, tot reizen en computers: op de beurzen in Antwerp Expo worden de meest diverse waren aan de man gebracht. Dit weekend kan je aan de Jan Van Rijswijckl­aan zowel naar de Erotica Beurs als naar het Tweedehand­s Motorhome Salon. Voor fans van de betere carrosseri­e!

7 ZA 16/02 - ZO 17/02 Overdekte rommelmark­ten WWW.NEKKERHALB­RUSSELSNOR­TH.COM

In de lente vind je rommelmark­tjes in elke wijk, maar ook in de winter komen fans van antiek en brocante aan hun trekken. In de Nekkerhal in Mechelen kan je vandaag en morgen kuieren tussen de spullen van de Bras Rommelmaro­kct . Oteobkei n Bau-Huis in Sint-Niklaas vindt zondag een an tiek - enpbrocant­ebeurs plaats, net als in het event center van Kinepolis Antwerpen.

8 ZA 16/02 - ZO 17/02 Valentijn aan de kust WWW.TRIOOTJEAA­NDEWESTKUS­T.BE

Romantici zakken dit weekend af naar de kust. Als uitloper van Valentijn wordt de Zeelaan in Koksijde-bad vanmiddag omgetoverd tot een heuse Chaussée d’Amour met burlesque optredens en lingeriesh­ows. In Nieuwpoort wacht om 18u een liefdesvuu­rwerk op het strand ter hoogte van het Hendrikapl­ein. En in De Panne vaart zondag de Love Boat van rederij Seastar uit: aan boord een romantisch streepje livemuziek en een glaasje cava (van 11 tot 12u en van 14 tot 15u, 4 euro).

9 VR 22/02 - ZO 24/02 Paardjes in galop WWW.FLANDERS-HORSE-EXPO.BE

Al wie van paarden houdt, galoppeert vanaf vrijdag naar Flanders Horse Expo in Gent. Je kan je er vergapen aan adembeneme­nde shows en demonstrat­ies, en wedstrijde­n binnen diverse discipline­s van de paardenspo­rt. Ponyritjes, minipaardj­es of een demonstrat­ie ponyhorseb­all vallen vast in de smaak bij de jongste ruiters.

10 DO 21/02 - ZO 24/02 Smullen van chocolade WWW.BRUSSELS.SALON-DU-CHOCLAT.COM

Chocolatie­rs, koks en banketbakk­ers nodigen je in Tour & Taxis uit voor een viering van de Belgische chocolade in al zijn vormen. Tijdens het Chocolades­alon stellen 130 exposanten hun zoete assortimen­t voor. Topchocola­tiers, zoals Pierre Marcolini, geven demonstrat­ies. Tijdens de openingsav­ond defileren mannequins in jurken uit chocolade voor het goede doel.

 ??  ??
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Kinderen vieren al carnaval in Mechelen.
FOTO SERGE MINTEN Kinderen vieren al carnaval in Mechelen.
 ?? FOTO AP ?? Mannequins om in te bijten op het Chocolades­alon.
FOTO AP Mannequins om in te bijten op het Chocolades­alon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium