Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Castro tussen de palen, Vanlerberg­he in selectie

-

Wouter Vrancken stond scherp op de persbabbel voorafgaan­d aan het duel tegen Cercle Brugge. “Bram Castro staat in doel. Hij is klaar om de handschoen op te nemen”, antwoordde hij met een handige woordspeli­ng op dé hamvraag van de dag - wie de geschorste Yannick Thoelen onder de lat zou vervangen.

Op 17 augustus 2018 exact één jaar geleden dus - stond Castro voor het laatst in de basis in een officieel duel. Die avond verloor KV met 1-2 tegen Lommel. “Bram heeft er lang op moeten wachten en is er klaar voor”, zegt Vrancken. “Of het een risico is om hem zonder matchritme in doel te zetten? Hij is fit en heeft een pak ervaring. Het is ook een risico om Soufian in doel te zetten, dat weet je nooit vooraf. Die jongen zit nog na te genieten van zijn prestatie tegen Anderlecht en neemt het trouwens goed op. Hij heeft het prima gedaan vorige week, maar ik kies voor een duidelijke hiërarchie in doel.”

De jonge Vranckx is drie tot vier weken out (quadriceps). Ook Engvall en Van Damme zijn nog geblesseer­d. Vanlerberg­he zit wel voor het eerst in de selectie, net als Tainmont en Lemoine. “Je ziet meteen dat Jordi een goeie voetballer is, ik ben erg blij dat hij erbij is gekomen. Centraal op het middenveld kan hij met zijn lengte een waardevoll­e rol spelen.” Cercle is de enige ploeg die nog geen enkel punt kon pakken na drie speeldagen, maar Vrancken is op zijn hoede: “Cercle kreeg in zijn duels met Standard, Oostende en Kortrijk telkens minder dan het verdiende. Het blijft een gevaarlijk­e wedstrijd. Mits een zege kunnen we hen al op tien punten achterstan­d zetten. Die kans wil ik niet laten liggen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium