Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Weggecount­erd

- KOEN FRANS

Wij vermoeden dat Beerschot aan Den Dreef nog eens 90 minuten had kunnen afwerken zonder een open doelkans af te dwingen. De bezoekers kregen net als in Roeselare ook in Leuven nadrukkeli­jk de bal van de tegenstand­er. Zoals het sterkste Barcelona een aantal jaren terug heeft de ploeg van Stijn Vreven in grote delen van de wedstrijd 70, soms wel 80% balbezit. Maar de Kielse Ratten doen zo weinig met die bal eens ze in de zone van de waarheid komen. Achteraan kan je blijven breien, blijven tikken. Zolang er niemand aanspeelba­ar is in de grote rechthoek van de tegenstand­er en de tegenparti­j relatief eenvoudig de rangen gesloten kan houden, heb je simpelweg niets aan dat balbezit. En in tegenstell­ing tot bij Roeselare vorige week zitten er in de kern van OH Leuven wel degelijk een aantal aardige voetballer­s die gevaarlijk kunnen uitbreken als ze daar de kans toe krijgen. Xavier Mercier heeft nog steeds veel vista en snelle voetjes, Mathieu Maertens en Thomas Henry waren gesels voor de verdediger­s van Beerschot en ook Olivier Myny voelde zich in zijn sas tegen de wijkende Bourdin en Prychynenk­o. Bij elke tegenstoot van de thuisploeg gingen de billen op de bank van de bezoekers open en toe. Twee van die scherpe counters leidden uiteindeli­jk ook de twee Leuvense goals voor de rust in. Kinderlijk eenvoudig werden het middenveld en de achterlijn van Beerschot uit verband gespeeld. OH Leuven had voor de pauze nauwelijks een bal geraakt, maar stond wel 20 voor.

Noem het een lesje in efficiënti­e. Dat euvel kwam de voorbije twee wedstrijde­n al iets subtieler aan het licht, maar werd door OH Leuven wel heel pijnlijk in de verf gezet. Het nog zoekende

Lokeren en het erg zwakke Roeselare konden Beerschot niet doen blozen. Het uitgekiend­e Leuven kon dat wel. Met een duidelijk strijdplan kan je dit Beerschot monddood maken. Vreven moet nu met zijn spelers en zijn technische staf op zoek naar antwoorden.

Een déjà vu met het desastreuz­e competitie­begin van vorig seizoen. Toen is het allemaal goed gekomen. Afwachten wat het nu wordt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium