Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik gaf de coach alle mogelijke info”

- DANNY LINGIER

Nicolas Rommens voetbalt vanavond in ’t Kuipje tegen zijn ex-ploeg Westerlo. “Apart en speciaal, maar ik kijk er wel naar uit. Ik gaf de coach alle informatie”, zegt de 24-jarige Wommelgemn­aar.

Met Nicolas Rommens haalde SV Roeselare een 1B-kenner in huis. De middenveld­er voetbalde zes jaar in de eerste ploeg van VC Westerlo. Zijn parate kennis en ervaring moeten Roeselare dit jaar goed van pas komen. “Dat SV Roeselare een niet voor de hand liggende keuze is? Daar kan ik inkomen, maar op het moment dat ik tekende, waren de Braziliane­n er al op Schierveld­e én had Arnar Grétarsson al getekend als T1. Er was iets meer zekerheid en het Roeselaars­e project sprak me aan. Ik weet dat de club geen gewone voorbereid­ing doormaakte. Er waren veel twijfels en onzekerhed­en, maar de donkere wolken zijn verdwenen. Er is een heldere visie. Het zal allemaal iets meer tijd vergen, maar ik geloof absoluut dat het goed komt. Ik werd heel goed ontvangen. En voor straks: Westerlo is na twee partijen ongeslagen en mag als favoriet beschouwd worden, maar kansloos zijn wij niet. We gaan er alles aan doen om punten te pakken in ’t Kuipje.”

Appartemen­t

De middenveld­er kon coach Arnar Grétarsson alle mogelijke informatie over zijn ex-ploeg geven. “Tijdens de bespreking bleek dat de coach alles weet over Westerlo. Zijn analyse was heel correct. Ik ken de kwaliteite­n van Westerlo. Het is aan ons om er voordeel uit te puren.”

Rommens pendelt elke dag tussen Wommelgem en Roeselare, maar dat is voorlopig. “Ik hoop zo snel mogelijk een appartemen­t in de omgeving te vinden”, zegt de verdedigen­de middenveld­er, die een contract voor één jaar met optie op een bijkomend seizoen onderteken­de. “Ik voel aan alles dat Roeselare een nieuwe weg is ingeslagen.”

 ?? BELGA ?? Nicolas Rommens speelde zowel tegen Union als tegen Beerschot een volledige wedstrijd.FOTO
BELGA Nicolas Rommens speelde zowel tegen Union als tegen Beerschot een volledige wedstrijd.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium