Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een unieke kans om tegen een eersteklas­ser te spelen”

Topaffiche wenkt voor Steve Rubanguka en Rupel Boom

- PETER NYS

Rupel Boom kent voorlopig geen al te zwaar bekerparco­urs. Vorige week wonen de Steenbakke­rs makkelijk van de West-Vlaamse eersteprov­incialer RC Waregem en nu wacht een bezoekje aan tweedeprov­incialer Sint-Job, een verschil van liefst vier reeksen.

“En toch kunnen we maar beter opletten voor Sint-Job”, zegt Steve Rubanguka. “Het schakelde vorige week Geel uit en Geel speelden vorig seizoen toch nog in dezelfde reeks als Rupel Boom. Uiteraard zijn wij favoriet tegen een ploeg uit tweede provincial­e, maar we mogen SintJob niet onderschat­ten. We spelen blijkbaar ook niet op het A-terrein, maar op het kleinere kunstgrasv­eld ernaast. Dat is niet echt in het voordeel van de ploeg die het spel moet maken. Maar we moeten ook eerlijk zijn: dit is een unieke kans om door te stoten tot de ronde waar de eersteklas­sers erbij komen. Winnen we zondag, dan mogen we opnieuw thuis aan de bak tegen Vosselaar of Blankenber­ge en die spelen ook respectiev­elijk één en drie reeksen lager dan wij. Dit is een uitgelezen kans om nog eens ver te geraken in de beker.”

Mijmeren over Anderlecht

En dus dromen de Boomse supporters al stiekem van een stunt zoals enkele jaren geleden op Anderlecht. “Supporters mogen dat. Wij moeten vooral de voetjes op de grond houden en het match per match bekijken. Iedereen is gefocust. We gaan niet naar Sint-Job met het idee dat de kwalificat­ie al binnen is.” Ondertusse­n lijkt Rubanguka, toch nog maar een tweetal bij Rupel Boom aan de slag, al prima aangepast “Ik voel me hier goed thuis. We beschikken over een aangename groep. Iedereen zal in deze fase van het seizoen wel zeggen, maar ik meen het echt. En ook in de wedstrijde­n loopt het vlot. Ik speelde zaterdag naast Yannick Put op het middenveld en dat beviel me uitstekend.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Steve Rubanguka voelt zich na amper twee weken al helemaal thuis bij Rupel Boom.
FOTO GOYVAERTS Steve Rubanguka voelt zich na amper twee weken al helemaal thuis bij Rupel Boom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium