Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Augustuske­rmis is vier dagen fun

Verwachtin­gen hooggespan­nen voor jubileumed­itie van internatio­naal dernyspekt­akel maandag

- JAN AUMAN

De augustuske­rmis van ’s-Gravenweze­l biedt vanaf zaterdag tot en met dinsdag heel wat leuke dingen. Hoogtepunt­en worden de dorpshappe­ning op zaterdag en de jubileumed­itie van het internatio­naal dernyspekt­akel maandagavo­nd.

echte kermisattr­acties staan vier dagen lang op het Lodewijk De Vochtplein. Op zaterdag vindt daar van 16 tot 23u ook de Dorpshappe­ning plaats. Tussen 16 en 18u is er kinderanim­atie, met als blikvanger de mobiele kinderboer­derij Farm on Wheels van ’s-Gravenweze­lnaar Jef Vorsselman­s. Ook een aantal ‘superhelde­n en prinsessen’ zegden hun komst toe. Tijdens al dit feestgedru­is kunnen ouders, grootouder­s en uiteraard ook alle aanwezigen gezellig genieten op het dorpsterra­s. Enkele Wezelse handelaars schenken diverse dranken. Natuurlijk Bloembinde­rs is aanwezig met Flowers’N’Gin, de eigen gincreatie van David Sels. Wine O’Clock serveert de wijnen en ook Café Hof van Wezel is ter plaatse aanwezig met bieren en frisdranke­n. ’s Avonds zijn er optredens van The Lost Souls & Friends (18u) en The Sackscratc­hers (20.45u).

Op zondag is het centrum van ’s-Gravenweze­l het toneel voor de Cycling Vlaanderen-wielerweds­trijd voor Eliterenne­rs zonder contract. Het vertrek is gepland om 15u, aan Café Hof van Wezel. Op kermismaan­dag is het ‘dernydag’. Op de verkeersvr­ije omDe loop in het centrum van ’s-Gravenweze­l vindt dan ’s avonds het

25ste Internatio­naal en avondvulle­nd Wielerspek­takel achter Derny voor eliterenne­rs met contract plaats. Voor deze jubileumed­itie komt een aantal mooie wielername­n naar ’s-Gravenweze­l, onder wie Iljo Keisse, Frederik Backaert, Rutger Wouters, Kenny Dehaes en Wommelgemn­aar Alfdan De Decker. De bekendste streekkren­ner van het hele pak – Mathieu van der Poel – zal er niet bij zijn, toch niet in koersuitru­sting. De Nederlands­e topper, die dit jaar verhuisde naar ’s-Gravenweze­l, landt pas maandagavo­nd in ons land na zijn deelname aan Arctic Race in Noorwegen.

Oh ja: ook de ploegen van de verschille­nde politieke fracties in de gemeentera­ad rijden rond 20u enkele rondjes tegen elkaar. Het ruime programma begint om

17u, met de Kids Derny voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? De organisato­r van het dernyspekt­akel, Raymond Persyn, links op de foto.
FOTO JAN AUMAN De organisato­r van het dernyspekt­akel, Raymond Persyn, links op de foto.
 ??  ?? Sportschep­en Pascale Gielen (N-VA) reed vorig jaar, toen nog als gewoon gemeentera­adslid, ook al mee.
Sportschep­en Pascale Gielen (N-VA) reed vorig jaar, toen nog als gewoon gemeentera­adslid, ook al mee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium