Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een nieuw album? Daar pak ik mijn tijd voor”

Ex-K3 Karen Damen speelt eventplann­er Saskia in tweede seizoen ‘#LikeMe’

- EVA DE POORTER

Muziek is en blijft haar eerste liefde, maar dat houdt Karen Damen (44) niet tegen om af en toe te acteren. Binnenkort staat ze op de set van de Ketnetreek­s #LikeMe, waar ze een zelfzekere eventplann­er speelt. “Het is voor het eerst dat ik eens geen karaktertr­ek van mezelf moet uitvergrot­en.”

Een grandioos succes. Dat was het eerste seizoen van #LikeMe. De Ketnetreek­s draait rond Caro en haar vrienden en steekt Nederlands­talige klassieker­s als Porselein en Hoop Doet Leven in een moderne jasje steekt. Dat heeft zich onder meer vertaald in drie nominaties voor de Zomerhit van Radio 2 en bijna vijf uitverkoch­te Lotto Arena’s volgend jaar. Intussen zijn de opnames voor seizoen twee volop aan de gang.

Dat brengt uiteraard nieuwe nummers met zich mee, zoals Soldiers of Love van Liliane SaintPierr­e. En nieuwe gezichten zoals Karen Damen, die in de huid kruipt van de zelfzekere eventplann­er Saskia Vleugels.

“Ze is geen bitch, maar ze weet wat ze wil”, zegt Damen. “Het is de eerste keer dat ik in de huid van iemand anders moet kruipen en niet iets van mezelf moet uitvergrot­en. Een hele uitdaging, want ik moet nog even zoeken hoe ik dat ga doen. Ik wil ook niet

Karen Damen Saskia in #LikeMe ‘‘Ooit zal er wel een nieuwe versie van een K3-nummer verschijne­n in #LikeMe. Is het niet in dit seizoen, dan hopelijk in het volgende.’’

dat de kijkers mij gaan haten.” Haar draaidagen beginnen pas eind september, maar gisteren kwam ze al even piepen op de set. Daar was er een weerzien met Pommeline Thijs, Caro in de reeks.

“Tijdens de Eyo!-K3-show in het Sportpalei­s speelde ze de kleine Karen. Ze was toen elf jaar. Wat ze nu doet en waar ze nu staat, dan denk ik: wow, is dat het kleine Pommelient­je van toen?” Voorlopig weerklinkt er nog geen nieuwe versie van een nummer van K3. “Maar ik ga ervan uit dat het gaat gebeuren. Is het niet in het tweede seizoen, dan hopelijk in een volgend. Een voorkeur heb ik niet. Ik ben benieuwd naar alles, want ze maken zich alles zo eigen dat ik het altijd leuk vind. Nummers die ik vroeger niets vond, vind ik nu fantastisc­h. Bijvoorbee­ld Ik Ben Blij Dat Je Me Niet Vergeten Bent. Dat was al het eerste moment dat ik begon te bleiten.(lacht)”

Geen druk

In 2016 zong ze haar laatste noten bij K3, intussen heeft ze haar eerste soloplaat uitgebrach­t, werkt ze aan nieuwe muziek en heeft ze in het theater gestaan. “Ik wil vooral doen wat ik leuk vind.

Toevallig is dat de laatste tijd veel theater, maar misschien dat ik het wel beu word en een andere weg insla.”

“Als ze aan mij vragen wat mijn beroep is? dan zeg ik wel zangeres. Daar zijn we nu ook mee bezig. Met een nieuw album, of toch nieuwe liedjes alleszins. Het is een beetje zoeken. Als ik vind dat het moment er is, dan zal ik iets lanceren. Maar zonder druk op de schouders of een deadline. Ik ga er mijn tijd voor pakken.”

Het tweede seizoen van #LikeMe is vanaf het voorjaar 2020 op Ketnet te zien.

 ?? FOTO KRIS VAN EXEL ?? Karen Damen kwam al even kijken op de set van #LikeMe.
FOTO KRIS VAN EXEL Karen Damen kwam al even kijken op de set van #LikeMe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium