Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Minister Homans zet ABC onder druk

-

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) dringt er bij de sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij ABC op aan om een concreet verbeterin­gsplan op te stellen. Als dat niet gebeurt, dreigen er maatregele­n.

Het rommelt al een tijdje binnen de sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij ABC. Dat wordt nu ook bevestigd door de Vlaamse visitatiec­ommissie, die de maatschapp­ij heeft doorgelich­t. ABC heeft een patrimoniu­m van ruim tweeduizen­d woningen, waarvan de grote meerderhei­d in Antwerpen ligt. In het rapport stelt de visitatiec­ommissie dat ABC goed is in het bouwen en beheren van sociale woningen, maar slecht in het sociale luik en in de communicat­ie met de huurders.

Er schort volgens de commissie heel wat in het betrekken van de bewonersgr­oepen. De huurachter­stallen stegen van 3,07% tot 5,13%. Daarmee zit ABC bij de hoogste in de sector, net zoals bij de aangereken­de huurlasten. Ook de opvolging van individuel­e vragen loopt niet zoals het hoort. De commissie stelt dat de vorige aanbevelin­gen onvoldoend­e werden opgevolgd door ABC. “De knelpunten rond communicat­ie met huurders en andere belanghebb­enden zijn bijvoorbee­ld eerder toegenomen dan verbeterd”, staat te lezen in het visitatier­apport. “Daarom beveelt de visitatiec­ommissie de minister aan om ABC een concreet verbeterpl­an te laten opstellen.”

Vlaams minister Homans gaat in op deze aanbevelin­g.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Liesbeth Homans.
FOTO ISOPIX Liesbeth Homans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium