Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Maandag komt de eerste single al uit”

Manu Van Aalst (20) wint Start To DJ-wedstrijd van MNM

- TOM VETS

Manu Van Aalst (20) uit Boom is de winnaar geworden van de jaarlijkse Start To DJ-wedstrijd van MNM. “Vooral naar die gewonnen dj-set in Amsterdam kijk ik ontzettend uit.”

Radiozende­r MNM geeft elke zomer de kans aan opkomend dj-talent om hun kunstjes te tonen. Na onder anderen Freaquency, Sample, Spynex en Merlo trok deze keer Manuals, het pseudoniem van Manu Van Aalst, aan het langste eind. De finale vond plaats in discotheek Versuz in Hasselt. “Ik heb een korte nacht achter de rug”, vertelt Manu. “Ik heb tot 2u gedraaid, en om 7u moest ik al bij MNM in de ochtendsho­w verschijne­n.”

Van Aalst noemt de wedstrijd pittig. “Ik heb de voorbije dagen weinig kunnen slapen. Het was een rollercoas­ter van emoties, met veel ups en downs.”

Van Aalst was verrast dat hij won. “Het was immers de eerste keer dat ik op dit niveau meedeed aan een wedstrijd. Ik heb vroeger wel meegedaan aan kleine wedstrijde­n, die ik soms won. Maar dit was van een kaliber. Bovendien viel niemand uit de toon. Iedereen had kunnen winnen.”

Kamer vol apparatuur

“Dat ik won, komt misschien omdat ik ‘anders’ heb gespeeld dan de rest”, legt hij uit. “Iedereen verwachtte wellicht iets commerciee­ls, maar dat heb ik net niet gedaan. Vanaf de tweede dag wou ik resoluut mijn eigen ding doen, met een iets stevigere sound. Dat viel in de smaak van de jury. De juryleden vonden het goed dat ik mijn eigen producties, edits en mash-ups gebruikte.”

Pas vier jaar geleden begon het dj’en van Van Aalst serieuze vormen aan te nemen. “Als kleine jongen had ik al de passie voor muziek te pakken, en prutste ik geregeld aan een dj-paneel van een oom. Later kocht mijn zus een dj-paneel, maar ze heeft er amper iets mee gedaan. Tijdens de examenperi­ode begon ik er wat mee te spelen en zo is alles gestart. Momenteel staat mijn hele kamer al vol apparatuur.”

Van Aalst, die muziekmana­gement volgt in Hasselt, heeft als doel om volledig te kunnen leven van de muziek. “Niet alleen als dj, maar ook als artiest en producer. Als het kan ook wereldwijd.” Aan de overwinnin­g hangt onder meer een dj-set in het voorprogra­mma van Dimitri Vegas en Like Mike vast. “Ik speel op 18 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat is een unieke kans. Verder krijg ik een wekelijkse radioshow op MNM, ook niet te versmaden. Ik hoop echt dat deze overwinnin­g andere deuren opent, en dat labels van zich laten horen.”

In elk geval neemt Manu ook zelf initiatief. “Maandag verschijnt mijn eerste commerciël­e single:

Bam Bam. Die overwinnin­g kwam op geen beter moment.”

 ?? FOTO RR ?? Manu Van Aalst (20).
FOTO RR Manu Van Aalst (20).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium