Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zoeken nog een West-Vlaming”

Lukas Van Eenoo kijkt niet op kilometer meer of minder

- FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY BART D’HAENE

Hij brengt elke week opnieuw uren door in de auto. Maar de honkvaste West-Vlaming Lukas Van Eenoo (28) maalt er niet om. Op het veld draaft hij als controlere­nde middenveld­er ook wat kilometers af. De opvallende onopvallen­de schokbreke­r op het middenveld van Westerlo over onder meer het duel tegen zijn ex-club Roeselare en het weerzien met het duo Naessens-Rommens.

Lukas Van Eenoo heeft een verleden bij Roeselare. In het seizoen 2016-2017 droeg hij het shirt van de opponent van vanavond. “Ik heb inderdaad één jaar voor Roeselare gespeeld en ken wat mensen in de club. Maar uiteindeli­jk zijn in deze wedstrijd ook maar drie punten te verdienen. Met Jens Naessens en Nicolas Rommens, vanavond tegenstand­ers op het veld en vorig seizoen mijn vaste carpoolmak­kers, had ik een goede band. Al telt dat straks niet op het terrein. We brachten samen heel wat uren door in de auto en praatten over van alles. We hebben veel gelachen en uitzonderl­ijk kwamen we, door de files onderweg, wel eens te laat op training. Maar nooit heeft iemand zich overslapen. Nu doe ik de trip alleen met Bryan Van Den Bogaert. Schrijf maar gerust dat er een vacature vrij is: we zijn op zoek naar een West-Vlaming

(lacht). Stephen Buyl woont in het centrum van Antwerpen en rijdt liever alleen. Ik vermoed dat hij graag uitslaapt. Guillaume De Schryver, een andere West-Vlaming in de kern, is verhuisd naar Westerlo. Ik kijk niet op tegen die lange verplaatsi­ngen vanuit Torhout. Mijn vriendin heeft er een zaak en mijn vrienden wonen in Torhout en omstreken. Een voetbalcar­rière duurt niet lang en ik neem de dagelijkse trip er graag bij.”

Volwassene­r

Westerlo trekt de lijn van een zorgeloze voorbereid­ing naadloos door. Voorlopig heeft het team van Bob Peeters de wind in de zeilen. “Voor de start van de competitie was onze ambitie een thuisreput­atie opbouwen. We verloren in de competitie al een tijdje niet meer in het Kuipje en willen dat graag zo houden. Als we de drie punten pakken tegen Roeselare, nemen we met negen op negen een uitstekend­e start. Op verplaatsi­ng kunnen we compact spelen en de kat uit de boom kijken. Vorige week tegen OH Leuven kregen we bij momenten ruimte. Tegen Roeselare wordt het een ander paar mouwen. Roeselare vertrekt als underdog. Het heeft geen volledige kern. Maar vergis je niet: de elf die aan de aftrap staan, zijn volwaardig­e starters en kennen het klappen van de zweep. In vergelijki­ng met vorig seizoen staan we zelf verder. Omdat we volwassene­r zijn geworden. Iemand als Guillaume De Schryver zette stappen vooruit Als groep halen we nog niet ons beste niveau. Maar in tegenstell­ing tot de vorige campagne boeken we wél resultaten. Er zit muziek in deze groep”, stelt Van Eenoo met veel plezier vast.

“Ik ben een echte ploegspele­r. De ene wedstrijd lukt het beter dan de andere. Ook ik heb een jaar meer op de teller staan. Lees: meer ervaring. Ik vind dat ik zelf nog beter kan. Maar zolang we winnen is het oké. Spelers als Fabien Antunes en Christian Brüls kunnen de ploeg laten draaien. Superexplo­sief ben ik niet. Ik heb een grote motor. Lange afstanden liggen me. Van nature uit. Maar voetbal is meer dan lopen

(streng). Die goede testen in de voorbereid­ing waren een opsteker. Daar te veel op focussen, doe ik liever niet. Het rendement en de efficiënti­e én presteren op het veld, daar is het om te doen.”

Titelstrij­d

De titelstrij­d in de eerste klasse B ligt helemaal open. Ook Westerlo lijkt, met de versterkin­gen in de breedte en de basis die gebleven is, een titelkandi­daat. “Pfff. Voor zo’n uitspraak is het veel te vroeg. Ik neem het woord titel liever niet in de mond. Vorig seizoen waren we ook goed gestart en de rest van het verhaal kennen we. Ik ben er van overtuigd dat Westerlo veel kwaliteite­n heeft. Wat nodig is. Het seizoen duurt lang en rekenen heeft geen zin.

Ik weet dat we op papier elke ploeg aankunnen. Desondanks bekijken we het beter van wedstrijd tot wedstrijd. Te beginnen met de wedstrijd tegen Roeselare. Nadien volgt een lastige en verre trip naar Virton. Geloof me vrij, gemakkelij­k is het niet. Je merkt het aan de scores. Dikwijls is het erg nipt: 1-0, 2-1 en geregeld zelfs een gelijkspel. Het verschil tussen de ploegen is miniem en elke week opnieuw zijn details beslissend”, maakt Lukas Van Eenoo zijn punt.

 ??  ?? WESTERLO: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert, Abrahams, Antunes, Van Eenoo, De Schryver, Brüls, Petrov INVALLERS: Van Hout, Remmer, Kone, Janssens, Keita, Gboho, Buyl GEBLESSEER­D: Van Langendonc­k (hand), Vetokele (knie) GESCHORST: niemand
WESTERLO: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert, Abrahams, Antunes, Van Eenoo, De Schryver, Brüls, Petrov INVALLERS: Van Hout, Remmer, Kone, Janssens, Keita, Gboho, Buyl GEBLESSEER­D: Van Langendonc­k (hand), Vetokele (knie) GESCHORST: niemand

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium