Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Extra rust voor Antwerp?

Pro League bereid om wedstrijd van Great Old tegen AA Gent uit te stellen met oog op beslissend Europees duel

- (gma, dvd)

Wie volgende week zondag graag naar Antwerp - AA Gent wil gaan kijken, wacht beter nog even met een ticket aan te schaffen. De Great Old wil - in navolging van zijn Europese tegenstand­er AZ - de partij uitgesteld zien worden om ook meer rust te krijgen tussen de laatste twee kwalificat­ieduels richting Europa League. De Pro League wil helpen en bekijkt wat mogelijk is.

Geen Feyenoord - AZ in Nederland volgend weekend. De KNVB besliste om de wedstrijd uit te stellen zodat beide clubs met de nodige rust hun finale kwalificat­iewedstrij­d voor de Europa League kunnen aanvatten. Het is een stilaan ingeburger­de praktijk in Nederland - ook PSV (Europa League) en Ajax (Champions League) zagen hun competitie­matchen uitgesteld worden - die kennelijk inspireren­d werkt voor ons Belgen. Zo deden Antwerp en AA Gent gisteren een publieke oproep om hun onderlinge competitie­wedstrijd op zondag 25 augustus - die perfect tussen de twee play-offduels van de Europa League valt - uit te stellen. Zeker in geval van Antwerp is dat logisch. Het is de tegenstand­er van AZ en was verrast om het nieuws te horen. “Het is sowieso een voordeel voor AZ dat het een week kan recuperere­n”, zei Sven Jaecques, general secretary & sports. “Ik begrijp dat het in België wat lastiger is om hetzelfde te realiseren, maar we hebben toch al de vraag gesteld aan Pierre François van de Pro League. Als onze match tegen AA Gent uitgesteld kan worden: graag.”

Met een reguliere competitie en play-offs zit de Belgische kalender propvol, maar dat wil niet

zeggen dat de Pro

League het voorstel de facto naar de prullenman­d verwijst.

“Het is een interessan­te denkpiste”, zegt CEO François. “Deze matchen die kwalificat­ie voor de groepsfase kunnen opleveren zijn zeer belangrijk voor onze Europese coëfficiën­t. Zeker als de tegenstand­er uit een rechtstree­ks concurrere­nd land als Nederland komt (België staat achtste, Nederland elfde op de ranking, red.). Het belang van deze clubs lijkt me in deze dus het belang van alle clubs te zijn.” François wacht nu een officiële vraag van de clubs af om verder actie te ondernemen. “Als die er komt, kunnen we met de kalenderma­nager bekijken of er iets mogelijk is. We hebben afgesproke­n dat er voor clubs die de achtste of kwartfinal­es van een Europees toernooi bereiken er matchen uitgesteld kunnen worden, maar op het niveau van de kwalificat­ies hebben we dat debat nog niet gevoerd. Maar we willen helpen als dat kan.”

Tegen AZ in Enschede

Antwerp kreeg intussen de bevestigin­g dat de uitmatch tegen AZ van komende donderdag in het stadion van Twente wordt afgewerkt. Ook Den Haag, Utrecht en zelfs Heerenveen leken even een optie, maar de keuze viel uiteindeli­jk dus op Enschede.

 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium