Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn lead-out was super”

-

Alvaro Hodeg brak in Venray de spurthegem­onie van Sam Bennett in deze BinckBank Tour. “Het werd tijd, hè”, lachte de Colombiaan van Deceuninck­Quick-Step.

“De vorige dagen ging het niet zo goed, maar het team bleef in mij geloven. En als toppers als Philippe Gilbert en Zdenek Stybar voor je werken, dan wil je het afmaken. De lead-out was super vandaag.” Hodeg zorgde voor zege nummer 57 voor het team van Patrick Lefevere en zit zelf al aan zes stuks. “Vorig jaar vijf, nu al eentje meer: dat is prima.” Hij lijkt klaar voor een eerste grote ronde, maar moet nog even wachten. In de Vuelta wordt Fabio Jakobsen uitgespeel­d. “Er is over gepraat, maar ik ben nog maar 22 jaar, hè. Alles op zijn tijd.”

Elia Viviani vertrekt dan wel naar Cofidis, maar met de nakende komst van Bennett schuift hij geen plaatsje op. “Bij dit team krijgt iedereen kansen en kan ik verder doorgroeie­n”, zegt Hodeg, die voor twee jaar bijtekende. “Fernando Gaviria is mijn grote voorbeeld en ik hoop ooit de Tour-rit te winnen op de Champs-Elysées. Maar ook wedstrijde­n als de Ronde van Vlaanderen en Parijs - Roubaix zeggen mij wat. Ik hoop ook daar ooit goed te presteren.”

Vandaag tijdrit, morgen ontknoping

Vandaag rijden de renners een korte individuel­e tijdrit van 8,3 km in Den Haag, met start aan het gebouwenco­mplex New Babylon.

Het is een vlak parcours met amper bochten. Halfweg maken de renners 180 graden rechtsomke­ert richting finish op de Boorlaan. De slotetappe zondag (177,9 km, van Sint-Pieters-Leeuw naar Geraardsbe­rgen) kent opnieuw zijn ontknoping op de Vesten. Na een ronde over Eikenmolen, Berendries, Valkenberg en Ten Bosse volgt een eerste passage over de Vesten, waarna nog drie plaatselij­ke ronden volgen met telkens Bosberg en de Vesten.

 ??  ??
 ?? FOTO'S BELGA ?? Alvaro Hodeg pakte zijn zesde overwinnin­g van het seizoen, Bennett (links) is geklopt.
FOTO'S BELGA Alvaro Hodeg pakte zijn zesde overwinnin­g van het seizoen, Bennett (links) is geklopt.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium