Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cattaneo is vijfde aanwinst voor Deceuninck­QuickStep

-

Deceuninck-Quick-Step kondigde een vijfde nieuwkomer aan voor het seizoen 2020. De Italiaan Mattia Cattaneo (28) tekent voor twee seizoenen en komt over van het ProContine­ntale Androni Giocattoli-Sidermec. Cattaneo imponeerde vooral als belofte: zo won hij de Giro d’Italia U23 en werd hij tweemaal derde in de Tour de l’Avenir. De Italiaan wist nadien echter niet door te breken bij Lampre-Merida, maar dit jaar zette hij zichzelf opnieuw op de kaart: hij won de Giro dell’Appennino en finishte als vierde in de Tour of the Alps. “Dit is echt een droom, aangezien het altijd mijn doel was om weer terug te keren naar de WorldTour”, vertelt Cattaneo in een perscommun­iqué. “Ik ga nu naar de beste ploeg ter wereld.”

Naast Cattaneo trok Deceuninck­Quick-Step dit jaar ook al Stijn Steels, Bert Vanlerberg­he, Andrea Bagioli en Joao Almeida aan. Ook Sam Bennett komt daar straks bij. Vertrekker­s zijn Elia Viviani, Philippe Gilbert, Enric Mas, Max Richeze, Fabio Sabatini en Davide Martinelli.(jpdv)

Hermans wint weer

Ben Hermans (Israël Cycling Academy) heeft zijn tweede zege op rij geboekt in de Ronde van Utah (VSt/2.BC).In de derde etappe haalde hij het na 137,5 kilometer tussen Antelope Island State Park en North Salt Lake met een voorsprong van zeven seconden op de Amerikaan Kyle Murphy en Niklas Eg. In de stand heeft Hermans nu een voorsprong van 43 seconden op James Piccoli en 1’05” op de Deen Eg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium