Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat drie seizoenen geleden lukte, moet nu ook zeker kunnen”

Dries Willemsen put vertrouwen uit het verleden

-

Tegen het Naamse Meux, spelend in de Waalse tweede amateurkla­sse, staat Cappellen andermaal voor een lastige opdracht om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Beker van België. “Wat een drietal seizoenen geleden lukte, moet nu ook kunnen”, maakt Dries Willemsen zich sterk.

Over de sterktes en zwaktes van de tegenstrev­er is weinig bekend, maar daar mag Cappellen niet van wakker liggen. “Het is een stap in het onbekende en we gaan best uit van onze eigen sterkte”, zegt Dries Willemsen. “Door de schorsing van Maxim Volant, Tiago Faria Da Silva en Dylan Walen de Keyser moet er uiteraard bijgestuur­d worden, maar als iedereen een tandje bij steekt, moeten we een goed resultaat kunnen afdwingen.”

“In onze twee vorige wedstrijde­n hebben we ons telkens gekwalific­eerd via de strafschop­pen, maar zo ver hoeft het wat mij betreft niet komen. Het levert toch telkens extra stress op. Wellicht staat ons een fysiek veeleisend­e partij te wachten, maar op dat vlak moeten we van niemand schrik hebben.”

Door de schorsing van twee spitsen verschijnt Willemsen meer dan waarschijn­lijk aan de aftrap. “Pas op de training van zaterdagmo­rgen zal de trainer alles op een rijtje zetten. Wellicht wordt me een rol op de flank toebedeeld, ter vervanging van Faria Da Silva. Of dat op links of rechts is, maakt niet zoveel uit. De trainer geeft ons de vrijheid om te switchen als er iemand behoefte aan heeft. Het belangrijk­ste is dat iedereen zich goed voelt en zijn beste rendement haalt.”

 ?? FOTO SMB ??
FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium