Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een wedstrijd spelen op het Kiel zou nu al een hoogtepunt zijn”

Wies Vermeiren en Loenhout nog één horde verwijderd van topaffiche

-

We zijn nog altijd maar half augustus, maar voor Loenhout kan er komende week al een eerste hoogtepunt volgen. Winst dit weekend tegen Dikkelvenn­e en rood-wit mag zich opmaken voor een clash volgende week op het Kiel tegen het grote Beerschot.

Sint-Joost, Jeuk en Wingene gingen alle drie al voor de bijl. Alleen tweede amateurkla­sser Dikkelvenn­e kan Loenhout zondag nog van een wedstrijd tegen Beerschot houden. Al is de vierde partij op papier meteen ook de zwaarste wedstrijd.

“Laten we voorlopig dan ook maar de voeten op de grond houden”, zegt Wies Vermeiren. “Natuurlijk dromen we al van Beerschot, het zou al een eerste hoogtepunt dit seizoen, maar zover zijn we nog lang niet.” De verdedigen­de middenveld­er zelf is vooral blij dat hij dit seizoen eindelijk weer op het veld staat. Vorig jaar miste de 20-jarige Vermeiren een heel seizoen door een blessure.

“Ik scheurde de voorste kruisband van de knie en heb het hele seizoen kunnen revalidere­n. Ik lig er dan ook gebrand om er dit seizoen iets van te maken.”

In de beker lijkt dat voorlopig ook uiterst aardig te lukken. Al zijn ze bij Loenhout toch voornameli­jk bezig met de competitie. “We promoveerd­en naar tweede provincial­e en ik verwacht dat we daar ons woordje wel zullen meespreken. We hebben enkele versterkin­gen gehaald, onze oefenmatch­en gaan prima, dat geeft allemaal vertrouwen. Maar goed, we moeten nog niet te hoog van de toren blazen. Het is op het veld dat we het straks moeten doen. Al is dat voor binnen enkele weken. Eerst proberen te winnen tegen Dikkelvenn­e en dan zien we wel weer” Coach Erik Leffelaer moet voor de komst van Dikkelvenn­e nog twee spelers missen. Kai Goormachti­g is op vakantie, Dari Leffelaer sukkelt nog met de schouder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium