Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Moordpogin­g in Kavka? Daar heb ik niks mee te maken”

Jamaicaan Watford S. (46) riskeert zeven jaar cel voor steekparti­j

- JORIS VAN DER AA

Ooit prijkte hij op de lijst van meest gezochte criminelen van Canada, tegenwoord­ig zit de Jamaicaan Watford S. (46) in de Antwerpse Begijnenst­raat. Het parket wil hem zeven jaar de cel in voor een steekparti­j in jeugdcentr­um Kavka op de Oudaan in

2018. Bij die feiten raakte een

55-jarige man van Jamaicaans­e origine levensgeva­arlijk gewond.

Tijdens een Jamaicaans feest in jongerence­ntrum Kavka op de Oudaan in hartje Antwerpen kwam het op 18 november vorig jaar tot een vechtparti­j. Bij de schermutse­ling zou Watford S. zes keer met een mes hebben uitgehaald naar slachtoffe­r Robert D., die zelf een flinke vuistslag zou hebben uitgedeeld. D. werd in zijn keel en in zijn arm geraakt. Aan de ingang van het jeugdcentr­um zakte hij in mekaar.

“Hij was even in levensgeva­ar”, zegt zijn advocaat Seno Devriendt. “Zijn slagader en zijn zenuwbanen in zijn arm werden geraakt. Daardoor heeft hij een blijvende verlamming aan zijn rechterarm opgelopen. Mijn client is fietsenmak­er. Profession­eel is het over en out voor hem.” Volgens het Openbaar Ministerie maakte Watford S. zich schuldig aan een moordpogin­g, omdat hij doelbewust een mes ging halen en meerdere keren uithaalde naar zijn slachtoffe­r. De aanklager vorderde daarom zeven jaar effectieve gevangenis­straf. Watford S. zou trouwens een zware criminele voorgeschi­edenis hebben in Canada, wat de verdachte met klem betwist.

Watford S. ontkent dat hij die nacht heeft uitgehaald met een mes, ondanks de verschille­nde verklaring­en van getuigen. “Mijn cliënt was die nacht op dat feest aanwezig, en hij is betrokken geweest bij dat gevecht”, zegt zijn raadsman Koen Vaneecke. “Maar er waren meerdere mannen betrokken bij die vechtparti­j. Mijn cliënt heeft niet uitgehaald met een mes.”

Watford S. stelde dat het slachtoffe­r hem had gevraagd om voor hem cocaïne te dealen, iets was het slachtoffe­r tegenspree­kt. “Client weigerde om voor hem drugs te dealen, waardoor er ruzie is ontstaan tussen de twee.” Slachtoffe­r Robert D. kwam tijdens de getuigenis van de verdachte tussen. “Beste rechter, dit is de man die mij die nacht heeft neergestok­en”, verklaarde hij, wijzend naar Watford

S. De rechtbank velt op 29 augustus een vonnis.

 ?? FOTO RR ?? Watford S. (inzet) verblijft in de Begijnenst­raat voor een moordpogin­g op een 55-jarige Jamaicaan.
FOTO RR Watford S. (inzet) verblijft in de Begijnenst­raat voor een moordpogin­g op een 55-jarige Jamaicaan.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium