Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Door sms’jes kón Celine niet verliezen, met haar 60.000 volgers”

Celine Van Ouytsel, met 60.000 volgers op Instagram, schopt het tot Miss Antwerpen

- PATRICK POPPE

In Plopsaland De Panne werd afgelopen weekend Celine Van Ouytsel uit Herentals verkozen tot nieuwe Miss Antwerpen. “Logisch en verwacht”, klinkt het, want met haar zestigduiz­end volgers op Instagram kon de 22-jarige blondine op een massale achterban rekenen om op haar te stemmen. Tot ergernis van sommige andere kandidates.

Competitie­vervalsing. Dat was het woord dat enkele weken geleden al viel toen bleek dat Instagram-topper Celine Van Ouytsel zich kandidaat had gesteld voor de Miss Antwerpenv­erkiezing. Het aantal sms’jes dat elke kandidate ophaalt, telt mee in de rangschikk­ing en met haar zestigduiz­end volgers had Celine een straatleng­te voorsprong op de andere meisjes.

Is het dan wel eerlijk om zo’n

inf luencer met een enorme schare fans te laten deelnemen? Niet volgens sommige andere kandidates, die afgelopen weekend hun rivale effectief zagen winnen. “Op deze manier vertrekken wij al met achterstan­d voor de verkiezing goed en wel gestart is”, zegt een kandidate die nu anoniem wil blijven. “Dat is niet fijn, maar er valt qua reglement niets aan te doen.”

Zeven jaar hard werk

Celine Van Ouytsel laat alle heisa aan zich voorbijgaa­n. Als kersvers afgestudee­rde master in de rechten pleit ze zichzelf probleemlo­os vrij. “Ik kan er toch ook niets aan doen dat mensen mij volgen en mijn foto’s liken? Andere meisjes zijn goed in zingen of dansen of sport: ik ben nu eenmaal beter in sociale media, maar het staat ook de andere kandidates vrij om zichzelf te promoten op Instagram. Het is trouwens niet dat ik daar met het oog op deze verkiezing mee begonnen ben. Ik werk al zeven jaar hard aan mijn account en het opbouwen van die community. En geloof me: niet al mijn zestigduiz­end volgers hebben op mij gestemd, hoor.”

Ook Darline Devos, de directrice van Miss België, ziet het probleem niet. “Ze doet toch niets verkeerd? Elk meisje kan zichzelf vandaag in de kijker werken via sociale media. En eens voor de jury, krijgt ze niet meer punten dan een ander meisje omdat ze zo veel volgers heeft.”

“Van achterklap heb ik nog niets gemerkt”, zegt de kersverse miss nog. “Tegen mij heeft nog niemand iets gezegd. Na mijn diploma rechten hoop ik nu mijn tweede grote droom waar te maken, en daar werk ik keihard voor: ik ga resoluut voor het kroontje van Miss België.”

 ??  ??
 ?? FOTO KEVIN SWIJSEN ?? Miss Antwerpen tussen eerste eredame Caro Beugnier (links) en tweede eredame Donegul Kula.
FOTO KEVIN SWIJSEN Miss Antwerpen tussen eerste eredame Caro Beugnier (links) en tweede eredame Donegul Kula.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium