Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpen levert 180 ‘inactieven’ per jaar aan aannemers Oosterweel

Stad leidt mensen die niet op arbeidsmar­kt terechtkun­nen op als bekister, kraanmachi­nist of wegenwerke­r

- SACHA VAN WIELE

De stad Antwerpen gaat jaarlijks 180 werknemers naar de aannemers van de werken aan de Oosterweel­verbinding sturen. Het gaat om mensen die nu werkloos of niet actief zijn op de arbeidsmar­kt. Ze worden door de stad zelf opgeleid. “Ze zullen goedkoper zijn dan werknemers aan te trekken uit het buitenland”, zegt Claude Marinower (Open Vld), Antwerps schepen van Werk.

Om de Oosterweel­verbinding te realiseren, heeft de bouwsector 2.150 arbeiders nodig. Volgens Marinower biedt dit een enorme opportunit­eit voor Antwerpen. Uit de cijfers van de VDAB blijkt dat dertigduiz­end Antwerpena­ars werkloos zijn. Daarnaast zijn nog eens 54.000 mensen niet actief op de arbeidsmar­kt door bijvoorbee­ld ziekte of niet te activeren naar een job.

De werven van Oosterweel moeten nu voor een deel van deze mensen uitzicht geven op een job in de bouwsector. Het Antwerpse schepencol­lege heeft een actieplan klaar met duidelijke doelstelli­ngen. Zo wil de stad jaarlijks 150 mensen opleiden en begeleiden naar een job op een van de werven van Oosterweel. Het gaat om de jobs van bekister, ijzervlech­ter, baggeraar, kraanmachi­nist, elektromon­teur en wegenwerke­r. Dit zijn knelpuntbe­roepen die bouwondern­emers momenteel met moeite ingevuld krijgen. Daarnaast zouden nog eens dertig mensen aan het werk worden gesteld via de sociale economie. Ze zullen bijvoorbee­ld instaan voor de bewaking, de catering of het verwijdere­n van afval op de werven.

“Om telkens dit aantal te kunnen aanleveren, moeten we minstens een vijfvoud van dit aantal in een opleiding krijgen”, zegt Marinower. “Dat betekent dat we ze moeten enthousias­meren en motiveren rond Oosterweel. Ze moeten zich trots voelen dat ze hebben meegewerkt aan Oosterweel.”

Samen met verschille­nde partners, zoals de VDAB, krijgen de kandidaten een opleiding in de bouw en gericht naar de knelpuntbe­roepen waarnaar de bouwsector op zoek is.

“Alleen maar voordelen”

Marinower is overtuigd dat dit project niets dan voordelen heeft voor de aannemers in de bouwsector. Volgens de recentste cijfers in februari stonden er in de stad Antwerpen alleen al 276 vacatures open in de bouwsector. Dat gaat alleen maar groeien als de werken aan Oosterweel op kruissnelh­eid zitten.

“Voor de inspanning­en die we leveren als stad om mensen op te leiden, vragen we van de aannemers een instapgara­ntie”, zegt Marinower. “Die komt erop neer dat er voor iemand die door ons is opgeleid een volwaardig arbeidscon­tract

Claude Marinower

Schepen van Werk

“We kunnen aannemers niet verplichte­n om Antwerpena­ars aan te werven, maar ik vermoed dat ze niet ongevoelig gaan zijn voor ons aanbod.”

klaarligt. Jongeren die een opleiding volgen, weten dat ze aan het einde van de rit direct aan de slag kunnen. De werkgevers weten dat de werknemers die we aanreiken, beschikken over veiligheid­scertifica­ten. Onze werknemers zullen misschien niet goedkoper zijn, maar concurrent­ieel interessan­ter. We weten nu al dat van de 2.150 arbeiders voor Oosterweel 50% tot 60% uit het buitenland zal komen. Als stad kunnen we de aannemers niet verplichte­n om Antwerpena­ars aan te werven, maar ik vermoed dat ze niet ongevoelig gaan zijn voor ons aanbod aan werknemers.”

De werken aan Oosterweel zullen acht tot tien jaar duren. Het actieplan van de stad Antwerpen zal minstens voor de volgende vijf jaar in werking zijn.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Oosterweel wordt de werf van de eeuw en zal acht tot tien jaar duren.
FOTO JORIS HERREGODS Oosterweel wordt de werf van de eeuw en zal acht tot tien jaar duren.
 ?? FOTO JVDP ??
FOTO JVDP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium