Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Skateclub krijgt vaste stek in Park Spoor Noord

Antwerp Skateboard Academy biedt lessen aan in loods

- (evw)

“Skateparkj­es zijn niet altijd de aangewezen plek om het skateboard­en onder de knie te krijgen. Voor een beginner zijn die plaatsen vaak erg overweldig­end.” En dus biedt de Antwerp Skateboard Academy vanaf nu skatelesse­n aan in de Parkloods in Park Spoor Noord.

De skateboard­academie is niet de enige organisati­e die onderdak krijgt in de Parkloods. “Ook Ell Circo D’ell Fuego krijgt er ruimte en zal er de trapezeafd­eling onderbreng­en”, zegt Rob De Wilde van Sporting A. “Daarnaast komt er nog een klimmuur. Enerzijds kan er dan vrij worden geklommen, anderzijds zal de organisati­e Rising You klimlessen geven aan mensen die in de hoogte willen werken, zoals dakwerkers of glazenwass­ers.”

De Antwerp Skateboard Academy is wel de eerste om permanent haar intrek te nemen in de Parkloods. “Het skateparco­urs dat in de loods werd opgebouwd, is interessan­t voor zowel wedstrijde­n als initiatiel­essen”, zegt Gert Van Hoof van de academie.

De Antwerp Skateboard Academy werd acht jaar geleden opgestart en is op verschille­nde plaatsen in Vlaanderen actief. “We zijn destijds gestart omdat er vanuit verschille­nde hoeken de vraag kwam naar een georganise­erd aanbod. Voordien konden jongeren enkel terecht in skateparke­n, maar voor beginners is die omgeving nogal overweldig­end. Zeker in drukke skateparke­n is het niet evident om te beginnen zonder begeleidin­g.”

Vanaf 6 jaar

Bij de academie leren kinderen en jongeren vanaf 6 jaar de kneepjes van het vak. “We zitten nu in een proefperio­de. Enkel op woensdagna­middag hebben we nog plaats. In januari starten we dan met een echte clubwerkin­g en is het de bedoeling een jaarlijks engagement aan te gaan, zoals dat ook gaat in het voetbal en bij zowat alle andere sporten. Vanaf dan zullen we ook werken met verschille­nde leeftijdsg­roepen.”

Skaters kunnen overigens in de Parkloods ook vrij komen skaten. Dat kost dan 5 euro voor een dag.

 ?? FOTO ROBBIE DEPUYDT ?? De Antwerp Skateboard Academy biedt vanaf nu skatelesse­n aan in de Parkloods.
FOTO ROBBIE DEPUYDT De Antwerp Skateboard Academy biedt vanaf nu skatelesse­n aan in de Parkloods.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium