Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er is weinig plezier aan scoren als je verliest”

Jaric Schaessens maakt eerste Boomse goal

- PETER NYS

Ook in Seraing is Rupel Boom er niet in geslaagd om een eerste puntje van het seizoen te pakken. De Steenbakke­rs gingen na de rust kopje-onder en verloren met 4-1.

Enig pluspunt: er werd nu wel gescoord. Exact 206 minuten had het dit seizoen geduurd vooraleer een Bomenaar de netten kon doen trillen. Het was Jaric Schaessens die de ban brak.

“Scoren doet uiteraard deugd, maar als het geen punten oplevert, schiet je er weinig mee op”, aldus Schaessens, die zich in de slotfase uit voorzorg liet vervangen. “Ik ondervond hinder in mijn bil en het leek me best om geen risico’s te nemen. Op dat moment stond het al 3-1 en wees niks erop dat we nog zouden terugkeren. Seraing is een heel sterke ploeg. Er valt weinig af te dingen op die 4-1. Met een beetje meeval hadden we voor de rust op 0-2 kunnen komen en Binst trof de kruising bij 1-1. Misschien was er dan iets mogelijk geweest, maar dat neemt niet weg dat we op een zeer sterke tegenstrev­er zijn gebotst.”

En dus is een nul op negen de trieste balans.

“Vrolijk word je daar niet van, maar ik wil de situatie ook niet dramatiser­en. Als we in de komende weken punten kunnen pakken, wordt het weer een heel ander verhaal. Ik bekijk de start iets ruimer dan de eerste drie matchen. Al mag het niet te lang meer duren voor die eerste punten er komen. Met nu twee thuismatch­en op rij op de agenda krijgen we de kans om die nul weg te vegen.”

Kleine kanttekeni­ng: met Olympic Charleroi komt zondag wel de leider op bezoek. Schaessens: “We spelen in die eerste weken alleen maar tegen ploegen die in uitstekend­e doen zijn. Deinze en Heist tellen net als Charleroi nog het maximum en Seraing heeft zeven op negen, maar ik vind niet dat dat een excuus mag zijn. Het zegt ook niet alles: Seraing en Deinze vond ik heel sterke ploegen, maar in Heist hadden we op basis van de kansen altijd moeten winnen. Dat is een ploeg die binnen onze mogelijkhe­den ligt. Alleen staat Heist nu bovenaan met negen op negen en hebben wij nog niks. Dat is de harde realiteit.”

Beker vergiftigd geschenk?

Rupel Boom speelt drie keer thuis in acht dagen, want tussen de competitie­matchen tegen Olympic en Tubeke zit ook nog de bekerwedst­rijd tegen Charleroi. Misschien is dat laatste wel een vergiftigd geschenk. “We hebben in augustus keihard geknokt om zo ver te geraken in de beker, dan moeten we nu niet zeuren. Ik vind het nog altijd een eer om tegen een eersteklas­ser te mogen spelen en zo denken de meeste spelers erover.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jaric Schaessens (links) met Arnaud De Greef tijdens de thuiswedst­rijd tegen Deinze.
FOTO TOM GOYVAERTS Jaric Schaessens (links) met Arnaud De Greef tijdens de thuiswedst­rijd tegen Deinze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium