Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wilde eindelijk voor de knikkers spelen”

Dani Wilms pakt eerste basisplaat­s en scoort meteen eerste doelpunt

-

City Pirates klopte zaterdagav­ond een bleek Bilzen-Waltwilder met 2-1. Ahmed Sababti zorgde in de slotfase vanop de strafschop­stip voor het winnende doelpunt. Dani Wilms had voor de eerste Merksemse goal gezorgd.

Op de eerste speeldag thuis tegen Turnhout startte Wilms nog op de bank. “Ik was toen erg teleurgest­eld dat ik na een goede voorbereid­ing niet mocht starten. Al begreep ik de trainer wel, dat voorval is vergeten”, zegt Wilms.

Wilms was niet naar Merksem gekomen voor een bijrolletj­e. De ex-prof van KV Mechelen en Beerschot had het wel gehad met trainen bij de A-kern en spelen met de beloften. En dus wilde hij vanaf deze zomer in de basis staan bij een ambitieuze ploeg uit de amateurree­ksen. Het werd City Pirates. Zaterdag scoorde hij zijn eerste voor een eerste elftal.

Gedaan met “kindervoet­bal”

“We verdienden de zege, zeker op basis van ons balbezit. De controle was er, en ik kon de 1-0 maken. Mijn eerste basisplaat­s en eerste goal deden deugd, vooral omdat ik tijdens de voorbereid­ing geblesseer­d geraakte. De eerste twee weken van de competitie was ik invaller, maar ik denk dat ik mijn basisplaat­s heb verdiend en dat ik heb bewezen dat ik in de ploeg kan thuishoren”, aldus de 21-jarige middenveld­er, die ook zaalvoetba­lt bij Proost Lierse. “Ik wil nog iets gaan studeren ook. Qua voetbal is mijn moment stilaan aangebroke­n, ik heb er de leeftijd voor. Daarom ben ik ook geen profvoetba­ller meer en kwam ik van Beerschot naar Merksem. Eerder was ik al een jaar prof bij KV Mechelen, maar daar liet ik mijn laatste contractja­ar ontbinden, want ik wilde spelen. Ik wil later weer een stap hogerop zetten, maar eerst moet ik veel meer spelen en laten zien dat ik het niveau aankan. Ik trainde wel op hoog niveau met de profs, maar spelen deed ik altijd met de beloften op maandagavo­nd. Kindervoet­bal was dat, terwijl ik met een eerste ploeg moest gaan spelen om stappen te kunnen zetten. In de amateurkla­ssen word je sterker als voetballer. Nu speel ik voor de knikkers en dat is wat ik wilde.”

 ?? TOM GOYVAERTS FOTO ?? Dani Wilms zaterdagav­ond aan het werk in de wedstrijd van City Pirates tegen Bilzen-Waltwilder.
TOM GOYVAERTS FOTO Dani Wilms zaterdagav­ond aan het werk in de wedstrijd van City Pirates tegen Bilzen-Waltwilder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium