Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Björn Joossens relativeer­t sublieme redding op strafschop “Daar sta je als keeper toch voor in het doel”

- (en)

Met een schitteren­de redding op een strafschop van Mertens hield Björn Joossens in een zinderende slotfase het 2-2gelijkspe­l op het bord tegen Aalst. “Verliezen na een sterke collectiev­e prestatie zou erg onrechtvaa­rdig zijn geweest”, zegt de Cappelse doelman.

Kort na de uitsluitin­g van bezoeker Ryckaert schoot Seppe Kil de 2-2-gelijkmake­r binnen en kreeg Cappellen loon naar werken tegen titelfavor­iet Aalst. Twee minuten later stortte de hemel in voor de Cappellena­ars. Maxim Volant kreeg de bal ongelukkig tegen de arm en het nieuwe reglement liet de scheidsrec­hter geen keuze: strafschop. Met een sublieme redding zorgde Björn Joossens evenwel voor een enorme ontlading in het Cappelse kamp.

“Ik had een voorgevoel waar de bal zou getrapt worden en dook daarom naar de linkerkant”, blikt de Cappelse doelman terug. “Het schot was hard, maar ik kon er nog net bij. Als doelman heb je natuurlijk niets te verliezen in zo’n fase, maar het zou doodjammer geweest zijn dat we na een sterke prestatie nog met lege handen waren achtergebl­even.”

Niet alleen in het slot van de wedstrijd, ook net voor de rust bewees Joossens zijn waarde. “Na het openingsdo­elpunt waren we het even kwijt”, weet Joossens. “De bezoekers drukten door en gelukkig kon ik de schade beperken. Daar sta je als keeper uiteindeli­jk toch voor in het doel. Jammer dat we na een hoekschop toch weer in het verweer werden gedrongen, maar mede door onze mentale sterkte konden we nog terugvecht­en.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium