Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Toch extra maatregele­n om fietsers veilig langs werf Elshoutbaa­n te leiden

Er komen veiligheid­smaatregel­en voor fietsers die noodgedwon­gen toch langs de lange werf op de Elshoutbaa­n moeten. Dat kondigde schepen van Mobiliteit Wouter Rombouts (N-VA) aan tijdens de gemeentera­ad.

- (jaa)

Sinds kort kan het verkeer weliswaar opnieuw in twee richtingen door, maar ter hoogte van de mobiele werf staan verkeersli­chten die het verkeer beurteling­s over een afgebakend­e strook leiden. Van fietsers wordt verwacht dat ze een omleiding volgen door de Elshoutwij­k.

Dat verloopt al bij al vrij vlot. “Behalve dan voor wie op de Elshoutbaa­n zelf woont en zeker voor de kinderen die met de fiets of te voet naar school moeten. Die beschikken zelfs niet meer over een strook van 20 cm breed. Ze moeten hun leven wagen”, stelde Nadine Van Mol onlangs. Ze ziet haar dochter Eline (17) elke ochtend met een bang hartje vertrekken richting Brasschaat.

Van Mol maakt als N-VA-gemeentera­adslid deel uit van de politieke meerderhei­d, maar ergerde zich aan het feit dat er schijnbaar geen oplossing mogelijk was voor deze situatie. Schepen Wouter Rombouts erkent nu dat de situatie ongelukkig is en kondigde op de jongste gemeentera­ad toch beterschap aan.

“Over de hele lengte van het opgebroken fietspad komt zo snel mogelijk een laag steenslag zodat de fietsers daarvan gebruik kunnen maken in afwachting van het opnieuw aanleggen van het betonnen pad. Ze kunnen er desnoods te voet, maar alleszins veilig afgescheid­en van het verkeer hun weg verder zetten.”

Rombouts zei voorts dat er een extra Mobit-punt voor deelfietse­n komt aan het uiteinde van de werf, extra fietsstall­ingen en dat over de hele lengte van de lange werfperiod­e een zone 30 werd ingevoerd. “Maar dit blijft natuurlijk een werf. De werken gebeuren overigens niet op ons initiatief, maar op dat van Pidpa”, besluit de schepen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium