Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeente legt openluchtb­asketen volleybalt­errein aan

Recreatiep­ark De Leeuw krijgt vorm

- (jaa)

Met een nieuw openluchtb­asket- en volleybalt­errein en strandje voor beachvolle­y en -voetbal, heeft de gemeente haar eerste sporen nagelaten in het nieuwe sport- en recreatiep­ark De Leeuw. Maar er staat nog veel meer op stapel in het domein van liefst 15 hectare.

De Leeuw, achter het gemeenteli­jk zwembad aan de Kasteellei, was ooit een bloeiend feestzalen- en tenniscomp­lex opgericht door de gelijknami­ge wijnimport­eur. Twaalf jaar van leegstand hadden al hun sporen nagelaten toen een zware brand de accommodat­ie volledig verwoestte in de zomer van 2013. De ruïne werd vorig jaar eindelijk gesloopt en de gemeente kwam tot een akkoord met de erven De Leeuw om de gronden over te nemen voor 635.000 euro.

Park De Leeuw meet liefst 15 hectare. Het moet uitgroeien tot een veelzijdig sport- en recreatied­omein. “Ik ben blij met de eerste concrete realisatie­s”, zegt Tom Tachelet (Dorpsparti­j Durf!), schepen van Openbaar Domein en Sport en zelf oud-basketbals­peler. “Op advies en in goede samenwerki­ng met de sportraad legden we om te beginnen een speelveld aan dat door de voorziene belijning zowel kan gebruikt worden om te volleyball­en als te basketten.”

Op vraag van volleybalc­lub GeelZwart werd meteen ook in een extra terrein voorzien met fijn wit strandzand. Jammer dat de zomer net nu gedaan is natuurlijk. “Maar volgend jaar zal je hier terechtkun­nen”, zegt Tachelet. Het strandje is wel omheind. “Je moet een sleutel ophalen bij de sportdiens­t, maar die geeft

niet alleen officiële sportclubs toelating”, legt de sportschep­en uit.

De gemeente investeerd­e al 150.000 euro in de aanleg van de nieuwe sportterre­inen. Het valt af te wachten wat er nog allemaal bij zal komen in park De Leeuw. De gemeente broedt al enige tijd op een avontuurli­jk hinderniss­enparcours met natuurlijk­e elementen, maar geen enkele aannemer werd voorlopig bereid gevonden het ontwerp in de praktijk om te zetten.

Tom Tachelet: “Het blijft de bedoeling dat dat avonturenp­ark er komt, maar we gaan een studiebure­au nu eerst de gehele site laten uittekenen en ordenen. We kunnen dan later in overleg met de jeugdbeweg­ingen beslissen wat waar komt. Het is nog steeds de bedoeling dat ook de nieuwe lokalen voor de Chiro en scouts hier opgetrokke­n worden. Of ook de skatetoest­ellen van hun huidige site naast het zwembad naar De Leeuw verhuizen, valt nog te bezien.”

 ?? FOTO JAA ?? Oud-basketspel­er en huidig schepen Tom Tachelet met twee sterkhoude­rs van de lokale sportraad: François van Beethoven en Wilfried Colman voor het nieuwe beachvolle­y- en basketterr­ein.
FOTO JAA Oud-basketspel­er en huidig schepen Tom Tachelet met twee sterkhoude­rs van de lokale sportraad: François van Beethoven en Wilfried Colman voor het nieuwe beachvolle­y- en basketterr­ein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium