Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Buurderij vindt nieuwe plek in wijk Hof van Rieth

Het Atrium aan de Sint-Bernadette­kerk voortaan wekelijks afhaalpunt van online boerenmark­t

- MARC DE SWERT

De Buurderij is een boerenmark­t, waar je online wekelijks je bestelling kan plaatsen en op een vast tijdstip afhalen. Je koopt er rechtstree­ks van de boer, waardoor je zeker bent van een eerlijk product voor een correcte prijs. Verantwoor­delijke Marleen De Gruyter was een gelukkige vrouw tijdens de eerste afhaaldag van De Buurderij op de nieuwe locatie. “Eindelijk zitten we waar we moeten zitten: midden in een woonwijk, dicht bij de mensen en dicht bij Edegem en Hove. Op de vorige locaties was het soms

Marleen De Gruyter

De Buurderij

“Eindelijk zitten we waar we moeten zitten: midden in een woonwijk, dicht bij de mensen en dicht bij Edegem en Hove.”

moeilijk voor de leverancie­rs en klanten om een parkeerpla­ats te vinden.”

Streekprod­ucten

Slager Peter Van de Weyer levert al jaren aan De Buurderij. “En daar ben ik fier op”, glundert hij. “Ik koop mijn vlees enkel bij geselectee­rde kleinschal­ige boerderije­n. Industriee­l vlees ga je bij mij niet vinden. Ik maak ook al mijn charcuteri­e zelf met alleen maar kwaliteits­vlees. Daardoor zijn ook al vier van mijn vleesberei­dingen erkend als streekprod­uct.” De kleine meerprijs weegt volgens Peter voor de klanten van De Buurderij niet op tegen het kwaliteits­verschil en de kleinere ecologisch­e voetafdruk. “De klanten hier zijn mensen die bewust op zoek gaan naar een eerlijk product voor een faire prijs. Uiteraard is een supermarkt altijd wel iets goedkoper, maar je kan de kwaliteit dan niet vergelijke­n met wat je hier koopt. En dat geldt niet alleen voor het vlees, maar ook voor alles wat je bij De Buurderij koopt.”

De zussen Katrien (33) en Annelies (37) Van den Bosch zijn trouwe klant. “Sinds we De Buurderij ontdekt hebben, eten we veel gevarieerd­er en meer seizoensge­bonden dan vroeger”, zegt Annelies. “Via de website krijg je een duidelijk overzicht van wat er in de aanbieding is. Bovendien bestellen we enkel wat we nodig hebben, dus eigenlijk is het goedkoper.” En is er nog een troef? “Zeker wel. De sfeer is hier altijd uitstekend. Na een tijdje leer je de mensen kennen. We slaan hier wekelijks een praatje met de verkopers. Ook met de andere klanten worden regelmatig ervaringen en recepten uitgewisse­ld. Je gaat ons hier dus nog heel lang tegenkomen”, besluiten de zussen.

 ?? FOTO'S MARC DE SWERT ?? De handelaars maken er wekelijks een gezellige boel van. Links vooraan Marleen De Gruyter.
FOTO'S MARC DE SWERT De handelaars maken er wekelijks een gezellige boel van. Links vooraan Marleen De Gruyter.
 ??  ?? Trouwe klanten Katrien en Annelies Van den Bosch.
Trouwe klanten Katrien en Annelies Van den Bosch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium