Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Verkeersag­ressie

Ik moet toch effe mijn ei kwijt na het geval van verkeersag­ressie in Berchem vorige week. Ikzelf ben in Berchem op 26 april ook het slachtoffe­r geweest van verkeersag­ressie en vluchtmisd­rijf. De politie vond het toen zelfs niet nodig om een pv op te stellen, al heeft ze wel een verslag opgemaakt voor het geval er zich in de toekomst nog een probleem zou voordoen met de persoon in kwestie.

Mijn rechtsbijs­tandsverze­kering heeft er toen op aangedrong­en om achteraf toch een pv te laten opmaken, wat ik ook heb laten doen. Zelf ben ik twee maanden werkonbekw­aam geweest wegens een knieoperat­ie. Een paar weken geleden kreeg ik van het openbaar ministerie doodleuk een brief dat de zaak zonder gevolg geseponeer­d is.

Als daders niet vervolgd worden voor hun daden, krijgen ze een gevoel van straffeloo­sheid en gaan ze volgende keer nog een stapje verder. En dan lees je in de kranten dat ze strenger gaan optreden tegen verkeersag­ressie en vluchtmisd­rijf...

DIRK HESSE

Juncker

De heer Juncker, die jaarlijks wat vakantie doorbrengt aan de Belgische kust, beklaagt er zich over dat Franstalig­en daar volgens hem hoe langer hoe minder welkom zijn omdat ze minder en minder in hun taal bediend worden. Wel meneer Juncker, als voorzitter van de Europese Commissie dient u toch te weten dat in België de kust in Vlaanderen ligt en dat de voertaal in Vlaanderen Vlaams is. Verder zou u ook moeten weten dat Vlamingen als geen ander volk ter wereld hun uiterste best doen om de taal van het land te spreken waar zij naartoe reizen. Zelfs als Vlamingen Wallonië bezoeken, spreken zij er spontaan Frans. Want in Wallonië, waar Nederlands geen verplicht taalvak op school is, begrijpt amper iemand u als men Vlaams spreekt.

Met uw uitspraken verbindt u niet, maar wakkert u de Franstalig­e arrogantie, zo eigen aan de rand rond Brussel, aan. Spijtig voor een staatsman van uw allure.

PAUL HERNALSTEE­N

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium