Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Anthony Vanden Borre weer op Anderlecht

- (jug)

Op het vlak van communicat­ie moet je Anderlecht niets leren. Een dag na de 1-2-nederlaag tegen Antwerp en de 5 op 21 daagde Anthony Vanden Borre op in het oefencompl­ex van paars-wit. De 31-jarige rechtsback oogde strak, slaagde voor de fysieke tests en mag de komende maanden - weliswaar onbezoldig­d - bij de beloften aan zijn tweede comeback werken. Met Vincent Kompany, Floribert Ngalula en Rodyse Munienge heeft Vanden Borre drie jeugdvrien­den in de technische staf van paars-wit, die onvoorwaar­delijk in hem geloven. Kompany is trouwens niet de enige architect van deze rentree. Glenn Vercautere­n, de zoon van die andere VdB-adept Frank Vercautere­n, is tegenwoord­ig hoofd kiné bij paars-wit. “Thuiskomen in een vertrouwde omgeving doet me goed”, stelde Vanden Borre. “Ik verwacht niets, maar hoop dat ik de club iets kan teruggeven. Ook door mijn ervaring te delen met de jongeren. Het enige wat ik kan doen, is hard werken.”

Anderlecht gaat er wel degelijk van uit dat het VdB op termijn een contract kan geven. Zijn laatste officiële match dateert dan wel van 4 november 2016 bij het Franse Montpellie­r, maar weldra kan Vanden Borre ook wedstrijde­n spelen met de beloften. “Als Anthony opnieuw op topniveau wil komen, geven wij hem de beste faciliteit­en”, aldus manager Michael Verschuere­n. “Evenwel zonder de belofte dat hij bij de A-kern zal kunnen aansluiten. Hij moet rustig kunnen werken. Zonder druk, maar met constante begeleidin­g.”

Vanden Borre begon als zesjarige bij Anderlecht en won er vijf titels. In 2013 kwam hij al eens uit het niets terug om dan het WK 2014 te halen. Lukt dat nu ook met het EK? Recentere pogingen tot een revival bij Mazembe en Cercle Brugge draaiden uit op een sisser.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium