Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Prins Abdullah neemt Sheffield volledig in handen

Saudische mede-eigenaar van Beerschot wint rechtszaak en heeft het nu alleen voor het zeggen bij Engelse Premier League-club

- (yala, kofr)

Abdullah Bin Mosaad, de Saudische prins die voor de helft eigenaar is van Beerschot, is nu ook de volledige eigenaar van Premier League-club Sheffield United. Hij won een rechtszaak tegen mede-eigenaar Kevin McCabe en krijgt via zijn investerin­gsvehikel UTB 100 procent van de clubaandel­en in handen.

Even terugspoel­en naar augustus 2013. Sheffield United was nog een laagvliege­r in de Engelse derde klasse, maar Prins Abdullah zag er een mooie investerin­g in. Hij kocht 50 procent van de aandelen van de club, met een optie om later de volledige 100 procent te verwerven. Enkele jaren nadien wilde hij die optie ook lichten, maar mede-eigenaar Kevin McCabe zag dat niet meer zitten. De 71-jarige zakenman, geboren en getogen in Sheffield én al heel zijn leven fan van The

Blades, wilde zijn geliefde club dan toch niet meer kwijt aan een steenrijke prins. Sheffield United is intussen tweemaal gepromovee­rd en speelt in de Premier League, waardoor de club een veel interessan­tere investerin­g is geworden. De onderhande­lingen liepen op de klippen en het kwam zelfs tot een maandenlan­ge rechtszaak, die prins Abdullah nu gewonnen heeft. McCabe liet in de Engelse pers weten “dat zijn hart gebroken is” en dat hij overweegt in beroep te gaan tegen de uitspraak - dat is voorlopig nog niet officieel. Prins Abdullah, die zelf met de primeur kwam via Twitter, liet het alvast niet aan zijn hart komen: “Ik kan opgetogen melden dat deze uitspraak een einde maakt aan de onzekere toekomst van Sheffield United. Onze coach en de spelers zijn veelbelove­nd begonnen en nu kunnen we eindelijk focussen op een belangrijk en stabiel seizoen.”

De prins is bij ons bekend sinds hij begin vorig jaar neerstreek op het Kiel. Gelukkig heeft hij met mede-eigenaar Francis Vrancken een betere verstandho­uding. “Ik ben blij voor hem”, reageerde de topman van DCA via de clubwebsit­e. “Sheffield United is de voorbije jaren uitermate succesvol geweest. Net als Beerschot is het een traditiecl­ub, gesteund door een grote fanbase. We blijven ook bij Beerschot samen inzetten op een stabiele uitbouw van onze club en hopen de komende jaren te promoveren naar de Jupiler Pro League.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Kevin McCabe.
FOTO PHOTO NEWS Kevin McCabe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium