Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er is nog lang geen man overboord”

Jamie Meseure blijft met Berchem Sport ook na drie speeldagen op zoek naar eerste overwinnin­g

- (hf)

Berchem Sport incasseerd­e zaterdagav­ond uit bij Hasselt een nieuwe nederlaag. Na drie speeldagen blijft geel-zwart zo achter met slechts één punt.

“Tegen dit Hasselt verliezen is geen schande”, relativeer­t Jamie Meseure de nederlaag van zijn ploeg enigszins. “Hasselt was gewoon beter dan wij. We mogen deze tegenstrev­er echt niet als waardemete­r beschouwen, wat niet wil zeggen dat we niet moeten leren uit onze fouten. Zo begonnen we te defensief aan de wedstrijd. Door ons in te graven, maakten we het onszelf veel te moeilijk. Na een eerste achterstan­d konden we nog gelijkmake­n, maar die tussenstan­d konden we niet lang genoeg vasthouden om in onze winstkanse­n te gaan geloven. Hasselt klom snel opnieuw op voorsprong via een stilstaand­e fase. Ook dat is iets wat ons niet zou mogen overkomen. Maar goed, nadien had Hasselt echt wel het betere van het spel.”

Dat ze bij Berchem meer hadden verwacht dan die schamele één op negen, beseft Meseure natuurlijk maar al te goed. “Onze resultaten zijn inderdaad niet wat we ervan verwacht hadden, maar er is nog lang geen man overboord. Er is geen reden tot paniek, ook al omdat we driemaal buitenshui­s speelden. We moeten hard blijven werken en uitkijken naar de volgende weken. Zondag spelen we eindelijk in onze vertrouwde omgeving. Hopelijk halen we het nodige voordeel uit onze eerste thuiswedst­rijd. Een gemakkelij­ke opdracht wordt het uiteraard niet, want met de komst van Tienen krijgen we opnieuw een titelkandi­daat

tegenover ons.”

Niet langer aanmoddere­n

Zelf voelt Meseure zich na een kwakkelsei­zoen met de week beter in zijn vel. “Door blessurele­ed was het vorig seizoen voor mezelf maar wat aanmoddere­n. Nu maakte ik heel de voorbereid­ing mee en dat werpt stilaan zijn vruchten af. Zowel fysiek als mentaal voel ik me met de week sterker worden, zeker nu de problemen met mijn knie helemaal van de baan zijn. De dokters voorspelde­n me vorig seizoen dat ik een jaar zou nodig hebben om weer helemaal fit te geraken. Ze hebben gelijk gekregen. Het is nu een kwestie van wekelijks door te groeien naar mijn beste niveau en ondertusse­n uiteraard uit te kijken naar onze eerste driepunter van het seizoen.”

 ?? FOTO RUDY DECLERCK ?? Jamie Meseure.
FOTO RUDY DECLERCK Jamie Meseure.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium