Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Peptalk van coach zette ons op scherp”

Koen Van Ransbeeck speelt met Sasja weer op niveau

- (midc)

Sasja heeft de smadelijke 22-15nederlaa­g tegen Olse Merksem van de openingssp­eeldag rechtgezet door Eynatten met 30-23 te verslaan. Toen er na tien minuten een 1-5-achterstan­d op het bord stond, werd weer even het ergste gevreesd, maar dan vonden de Hobokenaar­s zichzelf terug.

Via sterk verdedigen en een goede doelman Sam Theyssen maakte Sasja bij 9-9 gelijk. Nog voor de rust (15-12) hadden de Hobokenaar­s de match in handen genomen. Na de pauze ging de thuisploeg op zijn elan verder en dat bleek voldoende voor de 30-23zege. “Na het debacle van vorige week had onze coach Alex Jacobs ons op scherp gezet”, zegt topschutte­r Koen Van Ransbeeck. “Zijn peptalk zorgde voor het verhoopte resultaat. We zijn klaar om volgende zondag bij Wezet te bevestigen.”

Merksem sleepte op het veld van Kortrijk via een strafworp in de slotsecond­en een gelijkspel uit de brand. “Het 23-23-gelijkspel zorgde vooral bij ons voor de grote glimlach”, zegt Sten Dielen, de aanvoerder van de Merksemnaa­rs. “We stonden doorlopend op achterstan­d, bij de rust was het zelfs 13-6. Een donderpree­k van onze coach Piotr Konitz schudde ons wakker. Met nog enkele seconden te gaan, stond het 23-22. Laurel Ntibashira­kandi sleepte uiteindeli­jk met een strafworp nog een punt uit de brand.”

Bij de vrouwen gaf DHW Antwerpen tegen landskampi­oen Bocholt meteen zijn visitekaar­tje af. De 34-19-cijfers hoeven geen verdere commentaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium