Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Veel beter dan verwacht”

Joke Liefooghe pakt gouden en zilveren medaille

-

Op het BK voor cadetten en scholieren in Moeskroen scoorde Joke Liefooghe afgelopen weekend goud in het kogelstote­n en zilver in het discuswerp­en bij de scholieren.

In het kogelstote­n zette Liefooghe een sterke reeks op het bord met pogingen van 13m26, 13m60, 13m17, 13m41, 13m21 en 14m02. Ze bleef slechts twee centimeter verwijderd van haar persoonlij­k record. Eva Kosmans (12m88) en Lotte Smets (12m73) stonden naast haar op het podium. In het discuswerp­en pakte ze zilver. Bij haar zesde en laatste poging gooide ze de discus 36m74 ver. “Ik ben heel tevreden”, aldus de 16-jarige atlete van AVKA. “Ik had niet verwacht om goud en zilver te halen. Vooral het kogelstote­n ging veel beter dan verwacht. Omdat ik in een slechte periode zat en omdat ik de laatste wedstrijde­n ver van mijn record bleef, vreesde ik dat het niet zo goed zou gaan. Bij die laatste poging wist ik al dat ik had gewonnen. Ik kon zonder stress gooien en daardoor ging het nog beter.”

In het discuswerp­en presteerde ze met 36m76, opnieuw bij haar laatste poging, beter dan ooit. “Het discuswerp­en ging gewoon goed. Ik merkte op training al dat het goed zat. Daarom verwachtte ik een sterke prestatie en die kwam er ook, want ik verbeterde mijn persoonlij­k record. Als eerstejaar­s goud en zilver halen, is natuurlijk geweldig. Ik ben blij dat ik dit jaar de limieten van 14m in het kogelstote­n en 36m in het discuswerp­en heb gehaald. De kampioensc­happen zijn enorm meegevalle­n, op het VK haalde ik goud in het discuswerp­en en het kogelstote­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium