Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik piek altijd pas in de zomermaand­en”

Liam Goos pakt in najaar eerste zege van het seizoen

- KAREL LEMMENS

Juniores in Tessenderl­o Liam Goos snelde vorige week in Schoot-Tessenderl­o naar zijn eerste zege van het seizoen. De Nielenaar was duidelijk de snelste van een kopgroep van dertien renners, waar hij met een mooie inspanning in zijn eentje naartoe was gereden.

“Twaalf renners waren er op een zestal ronden van het einde vandoor gegaan”, doet de eerstejaar­sjunior uit Niel het verhaal van zijn overwinnin­g. “Aanvankeli­jk had ik me laten verrassen, maar ik ben er gelukkig in geslaagd om twee ronden later in mijn eentje naar die kopgroep te rijden. Het draaide goed rond vooraan en zo konden we het peloton op ruim een halve minuut zetten. De laatste bocht lag op zo’n tweehonder­d meter van de streep. Ik had me goed geposition­eerd en draaide in vierde positie de laatste rechte lijn op. Ik ben dan langs de rechterkan­t van de weg meteen voluit doorgegaan en dat volstond om te zegevieren.”

Opmerkelij­k: de renner van Steeds Vooraan Kontich begon pas in augustus mooie uitslagen te behalen, met onder meer een podiumplaa­ts in Lovendegem en een toptienpla­ats in MeerHoogst­raten.

“In het begin heb ik wat moeten wennen aan het rijden bij de juniores. Ik verschoot al te veel pijlen in het begin van de wedstrijd, zodat ik er op het einde nog zelden aan te pas kwam. Wat ook zeker meespeelt, is dat ik ook op school wekelijks tien uur aan sport doe. Dat maakte dat ik niet altijd fris aan een wedstrijd in het weekend begon. Daarom piek ik altijd in de zomermaand­en. Ook vorig jaar als tweedejaar­snieuwelin­g behaalde ik mijn beste resultaten in het najaar, met toen ook twee zeges in september. In wedstrijde­n op het vlakke kom ik trouwens het best tot mijn recht en zeker dan als die eindigen op een spurt. Voor de klimkoerse­n ben ik voorlopig nog wat te zwaar en kom ik ook kracht tekort. Met deze conditie hoop ik in de resterende wedstrijde­n van dit seizoen nog enkele keren mee te strijden voor de zege.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Liam Goos: “Ik hou het meest van vlakke wedstrijde­n die op een spurt eindigen.”
FOTO TOM GOYVAERTS Liam Goos: “Ik hou het meest van vlakke wedstrijde­n die op een spurt eindigen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium