Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is een luxe om over zo’n speler te kunnen beschikken”

Boeckenber­gspits Jesse De Bremaeker scoort veertien keer tegen Kwik

- (lwi)

Boeckenber­g heeft de nederlaag van de openingswe­dstrijd tegen AKC/Luma naar vergeethoe­k gekegeld. Vrijdagavo­nd won het met ruime 9-30-cijfers in de beker tegen het lager gequoteerd­e KCBJ, zondag in competitie­verband ging Kwik met 23-28 voor de bijl.

“De winst van vrijdag tegen KCBJ en vooral de dertig doelpunten zorgden voor een ferme opsteker”, zegt Dirk Poschet van Boeckenber­g. “Het kwam er nadien alleen nog op aan die ballen ook tegen een sterkere tegenstrev­er door de mand te mikken. Dat gebeurde tegen Kwik.”

“Jesse De Bremaeker gaf het goede voorbeeld. Zijn eerste twee schoten waren raak, maar binnen de kortste keren stond het 2-2. De toon was meteen gezet. Het is een luxe om over een speler te beschikken die haast niet mist. De Bremaeker scoorde veertien keer uit 24 pogingen en kreeg voor zijn knalpresta­tie een verdiende applausver­vanging. Daarnaast zag ik een Boeckenber­g dat met meer inzet en grinta speelde dan in de openingswe­dstrijd. Terwijl Kwik toch niet bij de pakken bleef zitten en voor elke bal streed. Onze betere afwerking was uiteindeli­jk doorslagge­vend.”

Kwik-coach Jurgen Frensch was ondanks het verlies gelukkig met de prestatie van zijn jongeren. “Met maar liefst drie spelers jonger dan negentien jaar moesten we tegen een supersterk­e Jesse De Bremaeker het onderspit delven”, aldus Frensch. “Alleen hij was het verschil tussen winst of verlies. We speelden nochtans vlot en zonder complexen. Lichtpunte­n bij ons waren Noa Ledoux en Jordi Antes. Ik ben content met wat de jonge gasten hebben gebracht. Dat belooft voor de toekomst.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium