Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op het moment dat de play-offs eraan komen, zullen we er zeker staan”

Robbert Rubens mist met Dragons start van nieuwe competitie

- (mabe)

Het nieuwe Dragons is nog niet klaar om het de topploegen moeilijk te maken. Dat werd zondag op de eerste speeldag van de competitie op het veld van Gantoise meteen duidelijk. Al relativeer­t Robbert Rubens de 3-1-nederlaag. Hij is ervan overtuigd dat de Brasschaat­se draken er in de play-offs zullen staan.

Dragons kon in de eerste helft met verzorgd en degelijk hockey wel 0-1 uitlopen, maar het gaf die voorsprong in een waanzinnig­e tweede helft uit handen.

“Al bij al speelden we geen slechte wedstrijd”, zegt Rubens. “Die 3-1-nederlaag geeft een vertekend beeld van de waardeverh­oudingen. Wij speelden een zeer goede eerste helft en kwamen toen meer dan terecht 0-1 voor. Bij die stand kregen we ook meerdere strafcorne­rs om de score verder uit te diepen, maar die kansen lieten we liggen. Gantoise was voor de rust wel efficiënt op strafcorne­r, zodat het tegen de gang van het spel in toch langszij kwam. Dat we met die 1-1 de rust ingingen, was toch een kleine opdoffer.”

In de tweede helft liep het dan volledig mis voor de Brasschate­naren. “We slikten veel kaarten, waardoor we te lang met een man minder op het terrein stonden. Dat wreekte zich na een tijd en daardoor kwam Gantoise 2-1 voor. In het vierde kwart gingen we dan zonder doelman spelen en werden we koud gepakt op de counter.”

Rubens heeft er ondanks de nederlaag toch een goed oog in voor de rest van het seizoen. “We hebben heel wat nieuwe spelers die ingepast moeten worden. Door het EK hebben we ook een vrij korte voorbereid­ing gehad, maar we hebben nog tijd. Op het moment dat de play-offs eraan komen, zullen we er wel staan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium