Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Batshuayi moet meer spelen bij Chelsea”

Bondscoach Roberto Martinez is heel tevreden, maar ...

-

Roberto Martinez was een heel tevreden coach. De Spanjaard gaf toe dat hij toch wat had gevreesd voor decompress­ie. “In deze omstandigh­eden winnen is heel belangrijk”, aldus de bondscoach.

“Het is niet alleen het talent dat daarvoor zorgt, er is ook de focus. De houding om te winnen. Ik ben heel trots op de manier waarop we deze wedstrijd aanpakten. Dit was gevaarlijk. Donderdag gewonnen tegen San Marino, dan zo’n verre reis én op kunstgras. Als je dan nog eens de honger van Kazachstan zag, hebben we het heel goed gedaan. In de tweede helft kregen we nog vier à vijf kansen om de score hoger te laten oplopen.”

Martinez was vol lof over Dennis Praet, die hij voor het eerst aan de aftrap bracht.

“Ik ben heel blij met Dennis Praet. Hij werkte hard en vervulde zijn rol heel goed. Technisch was het bijna perfect. Hij verloor geen bal. Hij speelde goed samen met Witsel. Ik wil hem niet tegen Vanaken afwegen, want Vanaken deed het ook goed tegen San Marino. Er is wat concurrent­ie. Meunier en Castagne, Thorgan Hazard en Chadli… ze zijn elkaar waard. Dat is verheugend. Al die flankspele­rs deden het goed. Dat is knap, want dat is niet de makkelijks­te rol in het team. Omdat je niet alleen moet lopen, maar ook goed rondkijken. We hebben nu veel spelers die die rol kunnen vervullen, dat is een enorme vooruitgan­g in vergelijki­ng met niet eens zo lang geleden.”

De bondscoach maakt zich wel wat zorgen over Michy Batshuayi. “Batshuayi speelt niet genoeg bij Chelsea. Ik vind dat spijtig. Hij scoort wel veel bij de nationale ploeg. Ik hoop dat hij meer zal spelen, want we hebben hem echt nodig... Maar dan moet hij wel spelen. Als hij niet meer speelt, moet er een oplossing komen.”(lvdw)

“We hebben nu veel spelers die die taak op de flank kunnen vervullen, dat is een enorme vooruitgan­g tegenover niet eens zo lang geleden.”

Roberto Martinez

Bondscoach

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium