Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten onszelf geen druk opleggen”

- (bdh)

Het Westerlo van Bob Peeters verpestte vrijdag het debuut van Beerschotc­oach Hernan Losada én OH Leuven en Union leden dit weekend puntenverl­ies. Zo flakkert de strijd voor de eerste periodetit­el weer helemaal op. “Voeten op de grond houden”, blijft Peeters kalm.

Westerlo zette een volwassen prestatie neer tegen Beerschot (1-2). Coach Bob Peeters zag dat Westerlo zijn tactisch plannetje haast tot in de puntjes uitvoerde. “Zonder fantastisc­h te voetballen hadden we voortduren­d controle. Op één schot na kwamen we in de eerste helft niet in de problemen.” Gilles Dewaele scoorde al na twaalf minuten zijn eerste voor Westerlo en na achttien minuten had Kurt Abrahams de wedstrijd zelfs helemaal dood kunnen doen, maar de Zuid-Afrikaanse middenveld­er trapte ongewoon stuntelig naast. Hij bleef na de rust in de kleedkamer omdat hij een kniestoot had geïncassee­rd. Ambroise Gboho verdubbeld­e de score in de tweede helft. Al was op de beelden te zien dat de Westerlosp­its de bal tegen de arm kreeg net voor zijn goal. “Tegen Virton verdienden we meer. Zo is het meteen gecompense­erd”, grijnst Peeters.

Kleppers in de wachtkamer

Uiteindeli­jk werd het toch nog bibberen voor Westerlo toen Maxime Biset een strafschop­fout beging. Peeters is streng: “Volgens Maxime was het buiten de zestien, maar die fout had op die plaats niet gemoeten.” De Westerloco­ach wil het woord eerste periodetit­el niet in de mond nemen. “Voeten op de grond houden en denken aan het proces dat we twee jaar geleden begonnen zijn. We moeten onszelf geen druk opleggen”, klinkt het. “Er zitten nog twee kleppers in de wachtkamer. Emmanuel Emenike had na de laatste training spierpijn en viel daarom uit de kern. Ik wil met hem geen risico lopen. De comeback van Igor Vetokele komt steeds dichterbij. Maar we mogen met hen én de ploeg geen stappen overslaan.”

 ?? FOTO BELGA ?? Bob Peeters.
FOTO BELGA Bob Peeters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium