Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hadden genoeg kansen om het af te maken”

Berchem Sport geeft 0-1-voorsprong onnodig uit handen en laat zo drie punten liggen

-

Na goed een uur spelen zette Bas Saillart zijn ploeg op een verdiende voorsprong. Wijgmaal was tot dan amper in het spel voorgekome­n, zodat de eerste uitzege voor het grijpen leek, maar toch was het de thuisploeg die met de drie punten ging lopen. Nog maar eens een gebrek aan efficiënti­e bij geel-zwart.

“Dit was een wedstrijd die we niet mochten verliezen”, sakkert coach Frank Magerman. “We creëerden voldoende kansen om het af te maken en de wedstrijd dood te maken, terwijl we over de hele wedstrijde­n bekeken weinig hebben weggegeven. Het zit ons niet mee. Terwijl wij twee kansen in de kleine backlijn lieten liggen, vloog de eerste afstandspo­ging van Wijgmaal meteen binnen.”

Berchem moest starten zonder de geschorste­n Light Nwokoro en Iliass El Yazidi, die de voorbije weken de linkerflan­k vormden. Brent Peers en Nesta Vallez waren de vervangers. Tot overmaat van ramp moesten uitgereken­d zij met blessures vervangen worden. Omdat Berchem voor aanvang van dit seizoen koos voor een smalle en erg jonge kern, werd ook met een erg jonge bank gestart. Enes Temiz mocht debuteren. Hij deed dat niet slecht, zorgde zelfs voor de assist voor de enige Berchemse goal, maar hij werd na een invalbeurt van veertig minuten opnieuw naar de kant gehaald. “Na de onverwacht­e gelijkmake­r van Wijgmaal was het een kwestie om toch minstens dat ene punt uit de brand te slepen. Met die 1-1 tussenstan­d op het bord en de gemiste kansen werd het bang afwachten naar het einde van de match. Temiz begon meer en meer duels te verliezen, wat logisch was. Ik wou ook niet raken aan de weinige spelers met ervaring die nog op het veld stonden. Met Leander Beirlant bracht ik een andere jongere die toch al iets meer ervaring opdeed en ik hoopte met zijn aanvallend­e acties Wijgmaal pijn te doen. Bijna leverde hij zelfs de assist voor de winnende treffer af. Ondertusse­n was ook Mats Joris ingekomen als linksachte­r in de plaats van de geblesseer­de Peers. Het werd dus schuiven met de overgeblev­en jongens om hen toch maar in hun comfortzon­e te kunnen laten spelen.”

“Los van dit alles kregen we de kansen om met ene zege af te sluiten, op voorwaarde dat we efficiënte­r omsprongen met onze kansen. We moeten de komende week op zoek naar iets meer creativite­it in ons spel. De laatste voorzet moet beter en we moeten vooral opnieuw leren scoren. Ik kan niemand iets verwijten wat wedstrijdm­entaliteit of inzet betreft. Iedereen werkt hard, zowel tijdens de week op training als tijdens de wedstrijd. Het is enkel jammer dat de jongens zichzelf vergeten te belonen. We moeten toch zo hard werken om een doelpuntje te maken.” HUGO FRET

 ?? FOTO VEL ?? Door dit doelpunt van Dewaet moest Berchem het onderspit delven.
FOTO VEL Door dit doelpunt van Dewaet moest Berchem het onderspit delven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium