Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Laat dit een duidelijke reactie zijn op hun gespot”

Wouter Keyzer en co duwen een onherkenba­ar Kontich nog wat dieper in de put

- LIEVEN VERHEYEN

Antonia heeft de malaise bij Kontich nog wat groter gemaakt. Gedirigeer­d door een ijzersterk­e Wouter Keyzer werden de bezoekers met een droge 3-0 en het schaamrood op de wangen huiswaarts gestuurd. “Een aantal Kontich-spelers kon het niet laten om met ons te spotten. Laat dit een duidelijk antwoord zijn”, aldus Keyzer.

“We hebben vandaag laten zien dat we in deze reeks thuishoren”, sneert Wouter Keyzer in zijn analyse naar enkele bezoekende spelers. “Na de wedstrijd op Berlaar Heikant konden sommigen van hen het niet laten om met ons te spotten. We speelden zogezegd op het niveau van derde provincial­e en zouden nooit van hen kunnen winnen. Laat dit een duidelijk antwoord zijn.”

Met twee prachtige acties was Keyzer de man van de match. Eerst worstelde hij zich tussen drie verdediger­s en liet hij doelman Ledent kansloos, nadien gaf hij een perfecte assist op Bertels, na alweer een individuel­e actie. “Soms weet ik niet wat ik doe”, lacht Keyzer. “Mijn ploegmaats roepen me steeds toe dat ik de actie moet durven maken en dan gebeuren zulke dingen.”

Doelman Gregory Van Nooten deed met een geweldige redding op een kopbal van Van Loon ook zijn duit in het zakje. “Ik kon de bal net wegtikken uit de linkerbove­nhoek. Dat geeft natuurlijk vertrouwen voor de rest van de wedstrijd. Diep in de tweede helft maakte ik nog een andere kopbal onschadeli­jk. De nul houden, doet deugd. Maar iedereen heeft bijgedrage­n tot deze zege.”

Bij Kontich was de verslagenh­eid groot. “De eerste helft was naar onze normen nog licht uitgedrukt dramatisch”, geeft kapitein Tim Vleminckx grif toe. “Na de rust was er nog even hoop om de situatie recht te zetten, maar na de rode kaart van Van Esser was er nog maar één doel: een blamage voorkomen.”

Kontich gelooft nog steeds in een plaats in de top vijf. “Al moet je niet heel slim zijn om te beseffen dat er dan snel punten moeten komen. Te veel spelers acteren onder hun niveau. Dat kan niet meer”, besluit Vleminckx.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Uitblinker Wouter Keyzer (links) in duel met Andreas Kliché.
FOTO KOEN FASSEUR Uitblinker Wouter Keyzer (links) in duel met Andreas Kliché.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium