Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Plotse getuige moet hardrijden­de Jordan Lukaku vrijpleite­n

-

Tijdens een zoveelste rechtszaak tegen Rode Duivel Jordan Lukaku (25, foto) wegens overdreven snelheid en rijden zonder rijbewijs, dook gisteren plots een getuige op die beweerde dat niet Lukaku, maar wel hij achter het stuur zat van Jordans peperdure Range Rover.

Lukaku had in de rechtbank van Dendermond­e beroep aangeteken­d tegen een eerdere veroordeli­ng door de politierec­hter tot zes maanden rijverbod, een boete van 4.400 euro en het opnieuw afleggen van alle proeven. Zijn Range Rover werd verbeurd verklaard.

Lukaku kreeg de straf omdat hij op 7 maart van 2016 geflitst was op de E40 in Erpe-Mere in de richting van Brussel met een snelheid van 134 km per uur. Op zich geen buitenspor­ig grote snelheidso­vertreding, was het niet dat er op dat moment een rijverbod tegen de voetballer liep.

Jordan Lukaku was gisteren zelf niet aanwezig tijdens zijn proces, maar had wel een vriend gestuurd naar de rechtbank. Die kwam verklaren dat niet de Rode Duivel achter het stuur zat van de auto op het moment van de feiten, maar wel hijzelf. “Ik maakte de snelheidso­vertreding”, wist de man te vertellen. “In welke omstandigh­eden dat gebeurde, weet ik niet meer.”

Procureur Patrick Henninck hechtte weinig waarde aan de nieuwe verklaring en vroeg een herbevesti­ging van de straf die Lukaku eerder al kreeg. De beroepsrec­hter in Dendermond­e doet op 18 november uitspraak.

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Jordan Lukaku.
FOTO ISOSPORT Jordan Lukaku.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium