Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Weinig merken, maar groot aanbod in grote maten”

- (grvr)

Overleven is specialise­ren. Dat wist Edith Van Grieken al in 1996, toen ze samen met haar zus de lingeriewi­nkel van hun moeder overnam en de kaart trok van de grote maten. Vandaag bestaat Marie-Thérèse bijna vijftig jaar en heeft de grote zaak in het kleine Poederlee klanten van Brussel tot Nederland.

Ze zoekt al twee jaar een overnemer, maar dat heeft niets te maken met een gebrek aan klanten. “We zijn nog steeds een bloeiende zaak met vier verkoopste­rs”, zegt Edith Van Grieken (62). “Maar op mijn 60ste vond ik het tijd om het kalmer aan te doen. Een grote zaak heeft

een hoge overnamepr­ijs. Dat maakt het moeilijker om iemand te vinden.” Specialise­ren

Marie-Thérèse bestaat sinds 1970. In 1989 begon Edith voorzichti­g mee te werken in de zaak om ze in 1996 samen met haar recent overleden zus Bea over te nemen van hun moeder. “Toen al wist ik dat we ons moesten specialise­ren om te blijven bestaan. Mijn moeder had een zaak met veel merken, maar een klein aanbod. Wij werken met weinig merken, maar telkens met een groot aanbod, gespeciali­seerd in grote maten.”

Die strategie werkt nog altijd. Zelfs al staat haar winkel in een afgelegen gat als Poederlee, deelgemeen­te van het Kempense Lille.

“Mensen komen zelfs vanuit Brussel en Nederland naar ons toe. We hebben misschien minder passage dan een winkel op de Meir, maar wie bij ons binnenkomt, koopt wel.”

Naast haar gespeciali­seerde collectie denkt Edith dat de klanten ook komen voor haar. “Ik geef nog persoonlij­k advies aan het pashokje. Bovendien heb ik vakkennis. Lingeriefa­brikanten komen mij om advies vragen wanneer ze een nieuw product ontwikkele­n. Dat voelen de klanten ook.”

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? Edith specialise­ert zich in grote maten in haar lingeriewi­nkel.
FOTO JOREN DE WEERDT Edith specialise­ert zich in grote maten in haar lingeriewi­nkel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium