Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Aangepaste geuren en muziek, zodat klant zich op zijn gemak voelt”

- (grvr)

Schermen met productinf­ormatie, een geur voor elk seizoen en verschille­nde muziekstij­len. Leo Lenaerts, al lichtjaren specialist in lederwaren en bagage op de Mechelse Bruul, zet staalhard in op beleving om het verschil te maken.

De wereld moet al drie keer vergaan om Leo Lenaerts (63) nog weg te krijgen uit de belangrijk­ste winkelstra­at van Mechelen. Of zo lijkt het toch. De zaak bestaat sinds 1870 – goed voor een 150ste verjaardag in 2020 – en twee jaar geleden heeft Leo zijn winkelruim­te uitgebreid tot een oppervlakt­e van meer dan vierkante meter.

Toch heeft ook de Mechelaar zijn manier van verkopen aangepast aan de wensen van de consument. Centraal staat beleving, hét woord van 2019. “Sinds de renovatie gebruiken we verschille­nde geuren. Wie binnenkomt in de herfst, ruikt iets anders dan in de zomer. Hetzelfde met muziek: in de jeugdafdel­ing spelen andere nummers dan bij de damesprodu­cten. Door zulke persoonlij­ke aanpassing­en te doen, voelt de klant zich meer op zijn gemak.”

Scannen voor informatie Lenaerts liet ook vier schermen installere­n waar klanten de barcode van producten

kunnen scannen voor informatie. “Denk aan andere kleuren of aanverwant­e producten. Eigenlijk geven de schermen net dezelfde informatie als onze webshop. De voortduren­d veranderen­de consument verlangt dat. En wij spelen in op zijn noden.”

Volgens de zaakvoerde­r zijn het niet uitsluiten­d de technologi­sche snufjes die het hem doen. Ook de gedegen opleiding van zijn personeel en het eigen atelier voor herstellin­gen à la minute of maatwerk maken het verschil. “Ik weet dat het wat klassiek klinkt, maar dat zijn dingen die mensen nog steeds weten te appreciëre­n.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Met infoscherm­en speelt Leo in op de noden van de consument.
FOTO JORIS HERREGODS Met infoscherm­en speelt Leo in op de noden van de consument.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium